Gemeente Wageningen


Rapportage Wageningse Begrotingswijzer gecorrigeerd

In het rapport met de resultaten van de BegrotingsWijzer Wageningen zijn helaas storende fouten geslopen.

Nieuwe versie begrotingswijzer

De totaalpercentages die aangeven hoeveel invullers van de begrotingswijzer voor of tegen een bezuinigingsmaatregel stemden, bleken in de eindrapportage te zijn omgedraaid.

Het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) is verantwoordelijk is voor de rapportage, heeft de fouten inmiddels hersteld. Een nieuwe versie van de resultaten is via de link bezuinigingen te bekijken welke rechtsonderaan de site staat.

Juiste infomatie

De gemeente Wageningen betreurt de gang van zaken. Wethouder Stella Efdé: " Een oplettende burger heeft het IPP op de fouten in de rapportage gewezen, dat getuigt van betrokkenheid, daar ben ik heel blij mee. We hebben natuurlijk allemaal belang bij de juiste informatie. Gelukkig hebben we de afgelopen periode eerst gekeken wat we met de bezuinigingsvoorstellen kunnen die burgers en organisaties via de BegrotingsWijzer en de Publieksdag hebben ingediend. Op basis van de resultaten uit de BegrotingsWijzer waren er nog geen conclusies getrokken, wat dat betreft hoeven we ons werk niet over te doen."

Begrotingswijzer

Tot 2 juli jl. was de BegrotingsWijzer Wageningen operationeel. Onder het motto 'we doen het samen met de stad' heeft de gemeente Wageningen deze BegrotingsWijzer laten opstellen om zoveel mogelijk bezuinigingsideeën op tafel te krijgen en de mening van de burgers te peilen. Naast de bezuinigingsideeën die zijn binnengekomen, worden de mogelijkheden onderzocht om binnen de gemeentelijke organisatie bijna 2,5 miljoen te bezuinigen. Begin september krijgt het college een B&W-advies voorgelegd met mogelijke bezuinigingsvoorstellen. Het college neemt op basis van dit advies een besluit welke voorstellen verder worden uitgewerkt en tenslotte verwerkt worden in de komende meerjarenbegroting 2011-2014. Uiteindelijk stelt de gemeenteraad de Programmabegroting definitief vast in november.