Gemeente Lopik

GEMEENTE Onderwerp: Ondertekening Intentieovereenkomst LOPIK
verplaatsing discotheek "De Manebrug"

De gemeenteraad heeft op 1 juni 2010 op hoofdlijnen ingestemd met de met P Pouw Exploitatiemaatschappij B.V. te sluiten intentieovereenkomst over de verplaatsing van discotheek "De Manebrug", de verkoop van het MOB E complex Jaarsveld en alle voorwaarden voor verplaatsing van de discotheek. Op dinsdag 24 augustus 2010 ondertekenen burgemeester Westerlaken-Loos en de heer Pouw de intentieovereenkomst. R
Met Pouw Exploitatie Maatschappij B.V. is overeenstemming bereikt over de verkoop van het MOB complex Jaarsveld alsmede de (rand)voorwaarden voor de verplaatsing van de discotheek uit het centrum en de vestiging van een bus- S onderneming. Hiervoor is een intentieovereenkomst opgesteld, die tot doel heeft de gemaakte afspraken nader uit te werken. In deze overeenkomst wordt vastgelegd dat binnen een periode van negen maanden alle noodzakelijke besluitvorming moet zijn afgerond. Deze termijn van negen maanden kan B maximaal met zes maanden worden verlengd.

Het terrein ligt vanaf de M.A. Reinaldaweg gezien achter de in juni 2010 geopende E brandweerkazerne en gemeentewerf op het voormalige MOB complex Jaarsveld. Het zal voor ten hoogste 50% worden bebouwd en de bebouwde oppervlakte voor de horeca wordt niet groter dan 3.000 m². Op basis van een ondernemingsplan zal het aantal bedrijfswoningen en de noodzaak hiertoe in overleg met Pouw B.V. R worden vastgesteld. Met de provincie Utrecht moet worden bezien waaraan uiteindelijk medewerking kan worden verleend. Dit ondernemingsplan zal ook de basis zijn voor het opstellen van de beheersmaatregelen tijdens de openstelling van de discotheek of andere bedrijfsmatige activiteiten. Hierbij wordt nadrukkelijk I rekening gehouden met de naastgelegen begraafplaats. De ontsluiting van het terrein verloopt via de bestaande parallelweg.

De discotheek zal uiterlijk 1 januari 2012 zijn verplaatst naar een loods, die C hiervoor zal worden verbouwd. Na 2019 overweegt Pouw B.V. op deze locatie een nieuwe discotheek te bouwen.

Zoals in het stedenbouwkundig plan voor het centrum van Lopik is vastgelegd, H wordt de bestemming van de huidige discotheek gewijzigd naar café/restaurant. De aangebouwde zaal zal uiterlijk 1 januari 2015 worden gesloopt. Hier kan een gebouw komen met op de begane grond een commerciële bestemming en daarboven woningen.
T
Lopik, 10 augustus 2010