Gemeente Brummen


Trouwen in de open lucht mogelijk

(Oorspronkelijke publicatie datum: 10-08-2010)

Huis te Eerbeek, een van de trouwlocaties in Brummen

Het college van burgemeester en wethouders heeft in juli besloten om het trouwbeleid in de gemeente Brummen uit te breiden. Vanaf nu is het mogelijk om bij de vaste of eenmalige trouwlocaties een huwelijk of geregistreerd partnerschap in de open lucht te laten voltrekken. Voorwaarde is dat er bij slecht weer uitgeweken kan worden naar een gebouw om de veiligheid van de aanwezigen en de trouwambtenaar te waarborgen.

Regelmatig komen verzoeken binnen van bruidsparen om in de open lucht elkaar het ja-woord te geven. De gemeente wil hier graag aan tegemoetkomen en heeft daarom besloten om het trouwbeleid uit te breiden. Nu kunnen bruidsparen buiten bij het gemeentehuis, kasteel Landgoed De Engelenburg, Het Huis te Eerbeek en de historische buitenplaats Spaensweerd in het huwelijk treden of het geregistreerd partnerschap laten voltrekken.

Eenmalige locatie
Mocht een bruidspaar graag in een andere, eenmalige locatie willen trouwen, dan beoordelen de trouwambtenaar en een medewerker van team Publieksservice of dat mogelijk is. Zij leggen dat vast in de overeenkomst voor eenmalige trouwlocaties. Belangrijk is dat de openbaarheid gewaarborgd is en dat er geen gevaar is voor de openbare orde. De kosten bedragen dan 137,00 extra.

Huwelijksvoltrekkingen kunnen op zowel een doordeweekse dag, als op zaterdag of zon- en feestdagen plaatsvinden, op elk gewenst tijdstip. Bij het team Publieksservice is een speciale trouwfolder over locaties en trouwambtenaren beschikbaar.