Rijksoverheid


6 augustus 2010
Publicatie in het Staatsblad van het Rechtspositiebesluit Rijksvertegenwoordiger BES

Hierbij doe ik uw Kamer, conform artikel 193, derde lid, van de Wet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba, mededeling van de plaatsing van het Rechtspositiebesluit Rijksvertegenwoordiger BES in het Staatsblad van 5 augustus 2010, onder nummer 316.
Artikel 193, derde lid, van de Wet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba bepaalt dat het Rechtspositiebesluit niet eerder in werking treedt dan twee maanden na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin het is geplaatst en dat van de plaatsing onverwijld mededeling wordt gedaan aan de beide Kamers der Staten!Generaal.
Uit de Aanwijzingen voor de regelgeving volgt dat drie vierde deel van de periode van voorhang buiten het reces van de Kamers moet vallen. In dit geval valt bijna de helft van de voorhangperiode binnen het reces van uw Kamer. Echter, het Rechtspositiebesluit Rijksvertegenwoordiger BES is een onderdeel van het pakket BES!regelgeving dat op de beoogde transitiedatum van 10 oktober 2010 inwerking dient te treden. Dit betekent dat het besluit uiterlijk op 10 augustus 2010 in het Staatsblad moet worden geplaatst, wil het per 10 oktober 2010 in werking kunnen treden.

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

drs. A.Th.B. Bijleveld!Schouten