Gemeente Eemnes

Datum: 03 aug 2010
Bestuursorgaan: College B&W

Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 10 augustus 2010

Aanwezig:
de heer R. van Benthem RA, burgemeester
de heer E.M. van IJken, wethouder
mevrouw J. Schouten-de Boer, wethouder
de heer mr. A.J.M. de Bruijn, gemeentesecretaris

Afwezig:
de heer drs. A.C. Wondergem, wethouder

Portefeuille: Burgemeester Van Benthem RA

Onderwerp - Besluitenlijst 30
Besluit Vastgesteld.

Onderwerp - Benoeming lid van de Kunstcommissie: De heer D. Preesman is per 1 juli 2010 teruggetreden als lid van de Kunstcommissie. De heer B. Quint stelt zich kandidaat als lid van de Kunstcommissie.
Besluit Het college besluit de heer Quint te benoemen tot lid van de Kunstcommissie.

Portefeuille: Wethouder Van IJken

Onderwerp - Voortgang welstandsadvisering en benoemen leden Commissie Ruimtelijke Kwaliteit:
De welstandscommissies van de BEL-gemeenten hebben alle drie een andere opzet. Blaricum is tot 1 okober 2010 aangesloten bij met WZNH (Welstandszorg Noord Holland), Eemnes zit in de gemeenschappelijk regeling van WMMN (Welstand en Monumenten Midden Nederland) en Laren heeft een eigen commissie Welstand en Monumenten. Een BEL Commissie Ruimtelijke Kwaliteit is eenduidig, efficient en kosteneffectief. Tijdens de eerdere evaluaties van de welstandsnota Laren en Blaricum is aangegeven te onderzoeken of een gezamenlijke BEL commissie mogelijk is.
Besluit Het college besluit de raad voorstellen:
1. Besluiten tot het instellen van een gezamenlijke BEL-Commissie Ruimtelijke Kwaliteit en de leden van de BEL-Commissie Ruimtelijke Kwaliteit benoemen.

2. Het benoemen van de leden van de klankbordgroep mandateren aan het algemeen bestuur WMMN.

Onderwerp - Vaststelling bouwverordening, incl. de 13e wijziging: Elke gemeente heeft een bouwverordening vastgesteld. De BEL gemeenten hebben alle drie een iets andere versie van de bouwverordening. Als gevolg van de inwerkingtreding van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de daarop gebaseerde uitvoeringsregelingen is aanpassing van de bouwverordening noodzakelijk. Vanwege deze aanpassingen is het mogelijk om de bouwverordeningen op elkaar af te stemmen. De gemeenteraden worden voorgesteld om elk voor hun eigen gemeente de bouwverordening, inclusief de 13e wijziging vast te stellen en de eerdere vastgestelde bouwverordening in te trekken. Besluit Het college besluit de gemeenteraad voor te stellen de bouwverordening, inclusief de 13e wijziging vast te stellen en de eerdere vastgestelde bouwverordening in te trekken.

Portefeuille: Wethouder Wondergem

Onderwerp - Op Overeenstemming Gericht Overleg over onderwijs: Verslag van het Op Overeenstemming Gericht Overleg (OOGO) tussen college en schoolbesturen in de gemeente Eemnes van 3 december 2009. Besluit Het college besluit:
o Kennis te nemen van het verslag van het OOGO van 3 december 2009; o Het verslag ter inzage te leggen voor de raad.

Portefeuille: Wethouder Schouten-de Boer

Onderwerp - Opdrachtverstrekking actualisering Gemeentelijk Verkeers en Vervoerplan (GVVP):
In mei dit jaar heeft de raad een bestuursopdracht vastgesteld voor de actualisering van het GVVP. Het ligt het meest voor de hand om DHV te vragen deze werkzaamheden uit te voeren, maar volgens het nu nog geldige aanbestedingsbeleid moeten meerdere offertes worden gevraagd. Besluit Het college besluit om redenen genoemd in dit advies te anticiperen op het nieuwe aanbestedingsbeleid en 1 op 1 aan te besteden aan DHV in een co-productie met Hauptmeijer Verkeer voor de procesbegeleiding.

Onderwerp - Aanvraag investeringssubsidie:
Aanvraag investeringssubsidie van basketbal-vereniging EEM '78 voor aanschaf van sportmateriaal.
Besluit Het college besluit basketbalvereniging EEM '78 een investeringssubsidie van EUR 205,-- te verstrekken voor het aanschaffen van nieuwe basketballen en tenues. Dekking kan worden gevonden in het budget 65.300.014-642501.