Gemeente Krimpen aan den IJssel

Oproep tot vaccinatie tegen de bof voor studenten

De GGD Rotterdam-Rijnmond adviseert universitair studenten, die slechts één maal of nog nooit tegen de bof zijn gevaccineerd, zich te laten vaccineren door de GGD. Aanleiding is de aanzienlijke toename in Nederland van het aantal studenten met de bof sinds begin december 2009.

De eerste meldingen van de bof kwamen voornamelijk uit Delft en Leiden. Later verspreidde dit zich ook naar andere studentensteden.

De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft tot nu toe slechts enkele meldingen van studenten met de bof gekregen die gelinkt zijn aan de uitbraak in Delft en Leiden. Maar om meer besmettingen in het nieuwe studiejaar te voorkomen roept de GGD studenten nu op.

Studenten kunnen een afspraak maken voor de vaccinatie via de GGD Gezondheidslijn (010 433 99 66). De vaccinatie is niet verplicht en wordt tegen kostprijs van EUR 17,50 aangeboden.

De bof wordt veroorzaakt door een virus en is erg besmettelijk. De ziekte wordt overgedragen via de lucht of speeksel. Symptomen van de bof zijn koorts en een opgezwollen wang.

Raadhuisplein 2
Postbus 200, 2920 AE
Krimpen aan den IJssel (0180) 540655
gemeente@krimpenaandenijssel.nlgemeente@
krimpenaandenijssel.nl