Buurmalsen bedenkt goede ideeën voor de buurt

10/08/2010 17:17

Oranje Fonds & Douwe Egberts

Buren doen massaal mee aan Buurt Brainstorm voor Burendag

Utrecht, 10 augustus 2010 - Vanaf vandaag organiseren Douwe Egberts en het Oranje Fonds door het hele land meer dan 200 Buurt Brainstorms om buren, in de aanloop naar Burendag, actief te inspireren tot goede ideeën voor de buurt. Bewoners van de Rijksstraatweg te Buurmalsen komen vandaag bij elkaar voor de eerste officiële Buurt Brainstorm. Daar bedenken zij samen goede ideeën om de buurt op Burendag, 25 september aanstaande, nog leuker te maken. Het Oranje Fonds heeft dit jaar 2 miljoen euro beschikbaar voor het uitvoeren van de ideeën op Burendag. Via www.burendag.nl kunnen alle buren van Nederland zich aanmelden voor een Buurt Brainstorm, inspiratie opdoen én geld aanvragen.

Buurt Brainstorm brengt buren uit Buurmalsen op een idee

In de Rijksstraatweg te Buurmalsen heeft de Buurt Brainstorm veel goede ideeën opgeleverd. De top drie: een grote buurtbeurt, een zeskamp en een buurtfietstocht.

Niet alleen in Buurmalsen komen buren massaal bij elkaar om goede ideeën te bedenken. Op meer dan 200 plaatsen in Nederland zetten buurtverenigingen, Douwe Egberts Cafés en plaatselijke Albert Heijn supermarkt en hun deuren open voor de buurt. Daar worden buren, geïnspireerd door een goede kop koffie en verschillende professionele brainstormtechnieken, aangemoedigd zo veel mogelijk goede ideeën te bedenken voor een leukere buurt.

Burendag. Een goed idee voor de buurt

"Douwe Egberts wil buren helpen om zoveel mogelijk goede ideeën te bedenken die de buurt leuker maken met ruim 200 Buurt Brainstorms. Wanneer buren samen de tijd nemen voor een goede kop koffie, kunnen ze nieuwe inzichten en goede ideeën krijgen, want koffie kan de alertheid verhogen en je scherp houden. Goede ideeën beginnen dus met goede koffie!", aldus Mylène Heystek, Marketing Directeur van Douwe Egberts.

Het Oranje Fonds stimuleert samenhang in Nederland

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied en bevordert de samenhang tussen groepen mensen.

Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds licht toe: "We willen benadrukken dat echt iedereen met een goed idee 500,- euro bij ons kan aanvragen via www.burendag.nl om het plan op Burendag uit te voeren. Dit jaar hebben we twee miljoen euro beschikbaar, maar mensen moeten snel zijn, want op is op".

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.burendag.nl