CNV Vakmensen



CNV Vakmensen bereidt acties voor in meubelindustrie

10 augustus 2010
CNV Vakmensen bereidt acties voor in de meubelindustrie, nu de werkgevers een ultimatum over een nieuwe cao naast zich hebben neergelegd. "Zelfs een bescheiden eenmalige uitkering voor een cao van een half jaar is voor de werkgevers kennelijk te veel. Onbegrijpelijk", vindt CNV-onderhandelaar Lex Raadgever.

De cao voor de meubelindustrie (ruim 17.000 werknemers) liep eind juni 2010 af. CNV Vakmensen wil graag een cao waarin de koopkracht behouden blijft. De bond heeft onder meer een loonsverhoging van 1 procent voorgesteld en maatregelen die de werkgelegenheid kunnen bevorderen.

Maar de onderhandelingen over een nieuwe cao hebben tot nu toe niets opgeleverd, zegt Raadgever. "De werkgevers hebben alle voorstellen afgewezen, zelfs voorstellen die helemaal geen geld kosten. We kwamen er gewoon niet uit. Daarop hebben we een ultimatum gesteld, met daarin de eis om dan in ieder geval de cao tot eind dit jaar te verlengen, met een bescheiden eenmalige uitkering van 75 euro. Maar zelfs dat is de werkgevers dus kennelijk te veel; het ultimatum is inmiddels zonder resultaat verlopen."

CNV Vakmensen informeert de komende tijd de leden over de situatie en bereidt acties voor. Welke vorm de acties gaan krijgen, kan Raadgever nog niet zeggen. "We overleggen hierover met onze leden."

De cao geldt voor werknemers van onder meer meubelfabrikanten, matrassenfabrikanten en interieurbouwers.