Gemeente Geertruidenberg


Treurwilg Kerkplein omgevallen

In de nacht van 9 op 10 augustus is de treurwilg op het Kerkplein in Raamsdonk omgevallen. De takken van de boom zijn gevallen op het Heilig Hart beeld, maar gelukkig is het beeld niet beschadigd. Het hekwerk wordt zo spoedig mogelijk hersteld door de gemeente. Verder zijn er geen voorwerpen of mensen geraakt. Bij de breuk is te zien dat de boom binnenin rot was.

Omgevallen treurwilg in Raamsdonk De boom (1925) was beeldbepalend voor het Kerkplein. Uit de controleronde van een bomendeskundige eind 2007/begin 2008 bleek dat de boom veilig was en zijn er geen veiligheidsmaatregelen geadviseerd. In het vierde kwartaal van 2010 zou weer een inspectie plaatsvinden.

Deze week wordt onderzocht wat de oorzaak kan zijn van het snelle rottingsproces en worden de overige bomen op het Kerkplein veiligheidshalve preventief geïnspecteerd. Indien nodig worden noodzakelijke maatregelen getroffen.

Er wordt voorlopig geen boom teruggeplaatst, omdat er wordt gewerkt aan een inrichtingstekening voor het hele Kerkplein. De uitvoering hiervan staat gepland in 2011.
De treurwilg is inmiddels afgevoerd naar de gemeentewerf. Er wordt gekeken of de boom ingezet kan worden als natuurlijk speeltoestel aan de `Zandput'.