Gemeente Zevenaar


10-08-2010: Stadspas Zevenaar langer gratis in aanschaf

Al meer dan 1.500 mensen hebben de Stadspas Zevenaar aangevraagd. De âgratisâ passen zijn dus al vergeven. Vanwege het succes van de actie verlengt wethouder Gerard Nijland deze nu tot en met 31 augustus. Mensen die deze maand nog een Stadspas Zevenaar aanschaffen, betalen geen aanschafkosten van ⬠5,-. Bovendien maken zij kans op ⬠50,- parkeertegoed.

Op 1 september wordt betaald parkeren ingevoerd in de gemeente Zevenaar. Vanaf die dag kan met munten, de chipknip en in de meeste gevallen ook met de pinpas vooraf een parkeerkaartje worden gekocht. De Stadspas Zevenaar is een extra service van de gemeente. De pas biedt de gebruiker het voordeel om achteraf - en dus niet te weinig of te veel - te betalen (per kleinste munteenheid van
⬠0,10). De gebruiker kan zijn auto met de pas eenvoudig aan- en afmelden bij een speciale paslezer. Hij of zij ontvangt achteraf maandelijks een factuur.

De Stadpas is voor inwoners van de gemeente Zevenaar en de omliggende gemeenten, die in het bezit zijn van internet. De aanvraagprocedure en maandelijkse facturering vinden namelijk digitaal plaats. Degenen die zich voor 15 augustus aanmelden, hebben de Stadspas Zevenaar voor 1 september in huis en kunnen hem dus meteen bij de invoer van betaald parkeren gebruiken.

Kosten Stadspas
Aan de Stadspas Zevenaar zijn kosten verbonden. De pas kost normaliter ⬠5,-. Mensen die de pas uiterlijk 31 augustus aanvragen betalen die aanschafkosten niet. Er kunnen maximaal vijf kentekens geregistreerd worden per Stadspas. Voor de eerste twee betaalt de aanvrager eenmalig ⬠2,50 registratiekosten per kenteken. De overige kentekens zijn gratis. Aanvullend betaalt de aanvrager
⬠1,75 per kenteken per maand of ⬠0,25 per parkeeractie.

Actie
Onder alle mensen die zich tussen 26 juli en 31 augustus aanmelden, wordt ook nog eens vier maal ⬠50,- parkeertegoed verloot. Deze prijzen worden ter beschikking gesteld door Stadspasparkeren en de gemeente Zevenaar (ieder één keer ⬠50,-) en de Stichting Ondernemersfonds Zevenaar (twee keer ⬠50,-).
Â

Afbeelding Stadspaslezer met stadspas_250