Politie Kennemerland

Schilder overloopt insluiper

Badhoevedorp, 10-08-2010

Politieagenten kregen maandag omstreeks 17.00 uur de melding, dat er in de Zilvermeeuwstraat iemand van zijn fiets afgetrokken werd. Toen de agenten een onderzoek instelden, bleek dat een oplettende schilder een insluiper had betrapt.
De schilder was aan het werk in een woning aan de Akerdijk toen hij tijdens zijn werkzaamheden een onbekende op de trap van de woning zag staan. Deze persoon, naar later bleek een 25-jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats ging er bij het zien van de schilder vandoor. Deze alarmeerde zijn collega die ogenblikkelijk de achtervolging met de auto inzette en de verdachte in de Zilvermeeuwstraat inhaalde. Aangezien zowel de schilder als de verdachte de Poolse nationaliteit hebben, kon de schilder met de verdachte communiceren en hij eiste dat de verdachte zijn spullen afgaf. Deze gaf onder meer zijn portemonnee met identiteitsbewijs af maar ging er daarna vandoor.

De politie is op zoek naar de verdachte. Er is een signalement bekend van hem:


- blanke man

- kort donker haar

- ong. 1.80 m lang

- fors postuur

- tatoeages op beide onderarmen

Mensen die weten waar deze man verblijft worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlemmermeer, via 0900-8844.