Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 26 juli 2010

Roeien en andere leuke activiteiten in het Ilperveld Een vakantiebelevenis in de natuur voor het hele gezin

Lekker roeien naar een eiland en daar eetbare planten verzamelen. Dat kan op dinsdag 3 augustus van 13.30 - 15.30 uuur in het Ilperveld. Maak wat leuks van de vakantie en beleef een heerlijke middag!

Het Ilperveld is een prachtig natuurgebied bij Landsmeer. We pakken de roeiboot en gaan op avontuur. Wat, kun je niet roeien? Dan leren we je dat toch gewoon! Zo moeilijk is het niet. Als je de slag te pakken hebt varen we naar het Braamstuk. Op dit eiland kun je lopen over water, echt waar. We gaan er eetbare planten verzamelen. Je krijgt allerlei tips wat je ermee kunt. Handig als de supermarkt een keertje dicht is. Er groeit op dit eiland een vleesetend plantje. We plukken het niet, maar als je een fototoestel meeneemt heb je een leuke herinnering als je weer thuis bent. Een vakantiebelevenis voor gezinnen met kinderen van 7 tot 13 jaar. Deze activiteit vindt ook plaats op 10, 17 en 24 augustus steeds van 13.30 - 15.30 uur.

Zin om mee te gaan? Om zeker te zijn van deelname is aanmelden bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland nodig, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 9,50 per persoon, Beschermers betalen ¤ 6,500. Kinderen tot 12 jaar ¤ 4,50. Meer informatie op www..landschapnoordholland.nl. U vindt het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving vindt u op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden. Lekker roeien in het Ilperveld, water in overvloed! Foto Katinka Krijgsman.


Noot voor redacties