Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 2 augustus 2010

Nieuw: De minicursus kanovaren
Op avontuur in natuurgebied Ilperveld bij Landsmeer.

Landschap Noord-Holland probeert ieder jaar iets nieuws om natuur te beleven. Dit jaar is het de minicursus kanovaren die je deze zomer in het Ilperveld kunt volgen. Deze cursus is een groot succes! Op dinsdag 10 augustus van 19.30 - 21.30 uur kunn je weer meedoen.

Het Ilperveld is een prachtig natuurgebied dat voor een groot deel uit water bestaat. Een kano is handig om het gebied te leren kennen. Kun je niet kanoën? Dan krijg je deze sport tijdens de minicursus snel in de vingers. Als je het al vaker hebt gedaan leer je tijdens de cursus een aantal handigheidjes. Hierdoor zul je meer van kanoën genieten. Hoe ontwikkel je voldoende snelheid en blijf je op koers? Wat doe je als je midden op het water omslaat? Hoe kom je dan weer in je boot? Ook in- en uitstappen is soms lastig. Een prachtige gelegenheid om deze zomer eens extra te genieten van de natuur. Op woensdag 18 augustus van 13.30 - 15.30 uur en vrijdag 27 augustus vaan 19.30 - 21.30 uur wordt deze cursus ook gegeven.

Zin om mee te doen? Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 12,50 per persoon, Beschermerss betalen ¤ 10,-. Kinderen tot 12 jaar ¤ 6,50. Meer in informatie op www.landschapnoordholland.nl. Denk om aangepaste kleding. Je vindt het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving vind je op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden. Let op: Het pontje bij Watergang vaart maar tot 19.00 uur. Dat betekent dat je 's avonds niet met openbaar vervoer kan komen! Klaar voor actie in het Ilperveld. Foto Landschap Noord-Holland.


Noot voor redacties