kgb introduceert personenzoekmachine www.kgbpeople.com

kgbpeople.com lokaliseert persoonlijke informatie uit zoekmachines en sociale mediasites, waarschuwt als uw naam wordt gevonden, en helpt consumenten bij het gratis beheren van hun 'online'-reputatie

NEW YORK, NY--(Marketwire - August 10, 2010) - kgb, een wereldomspannende informatiedienstverlener, kondigde vandaag de introductie in Europa en in de V.S. aan van een www.kgbpeople.com, gratis personenzoekmachine dat consumenten in staat stelt een uiterst veelomvattend 'online'-zoekproces uit te voeren op elke willekeurige persoonsnaam. Consumenten die op zoek zijn naar relaties waarmee het contact al sinds lang is verloren gegaan, vrienden, potentiële werknemers of naar vermeldingen van hun eigen naam, kunnen nu gebruikmaken van kgbpeople.com, dat zoekt in sociale netwerken (zoals in Facebook, LinkedIn of Twitter), via zoekmachines (zoals Google, Yahoo of Bing) evenals in een groot aantal andere bronnen zoals videosites. De toepassing van geavanceerde zoek- en invangtechnieken bij het zoeken naar relevante informatie www.kgbpeople.com houdt ook de belofte in consumenten te voorzien van één enkel punt voor het aanmaken en beheren van hun eigen 'online'-profiel in een tijdperk, waarin sociale media en het internet het moeilijker dan ooit hebben gemaakt een reputatie te beheren.

"Met behulp van www.kgbpeople.com, kan iemand in luttele seconden het volledige internetprofiel van een willekeurig andere persoon inzien, waaronder zijn eigen profiel," aldus Trevor Saadi, Head of Online Business bij kgb. "kgbpeople biedt consumenten voorts de mogelijkheid de gevonden informatie te redigeren en wel door een profiel aan te maken en commentaar te leveren op elk gevonden resultaat"

Saadi vervolgt: "Voor consumenten zal kgbpeople in het bijzonder nuttig blijken in die gevallen waarin 'online'-informatie, die anderen zouden kunnen zien, foutief is of achterhaald of die volledig over een ander gaat. Consumenten die kgbpeople gebruiken kunnen waarschuwingsniveaus instellen, zodat ze een e-mailbericht ontvangen als hun naam verschijnt op overzichtlijsten met internetsites, zoekmachines en sociale mediasites. Consumenten kunnen ook persoonlijke profielen instellen, die het hen mogelijk maken informatie, die onjuist is en die schade aan hun reputatie toebrengt, te weerleggen. In een tijdperk, waarin reputatiebeheer in toenemende mate lastig is, kan kgbpeople ertoe bijdragen dat consumenten zichzelf kunnen beschermen en snel kunnen reageren op misleidende 'online'-informatie."

Over kgb

kgb is een particuliere, in New York gevestigde onderneming en is de grootste onafhankelijke dienstverlener op het gebied van gidsen en verrijkte informatiediensten. Gedurende de negentien jaar van haar bestaan heeft kgb aan een van de meest succesvolle en herkenbare detailhandelsmerken in de marktsectoren telecommunicatie en verrijkte informatiediensten gebouwd. Tot de Europese merken van kgb behoren "The Number 118 118" in het Verenigd Koninkrijk en "Le Numero 118 218" in Frankrijk, welke beide toonaangevend zijn op de door hen bestreken markten.

kgb pionierde in het aanbieden van een brede reeks informatiediensten voor groothandel en detaillisten, uitgaand boven de klassieke gidsdiensten, zoals overzichten van tot stand gekomen oproepen, filmoverzichten, treindienstregelingen, prijsvergelijkingen en "Vraag maar raak"-diensten op verscheidene platforms, zoals mobiele en vaste telefonie, SMS en internet. kgbUSA is een onafhankelijke leverancier van gidsdiensten en klantenservicediensten. In 2009 introduceerde kgb zijn vlaggenschip: een tekstuele antwoordservice onder de naam 542542 (kgbkgb) als opvolger van het succes van kgb's soortgelijke "Vraag maar raak"-premiumdienst voor spraakbeantwoording in het Verenigd Koninkrijk. Begin 2010 breidde kgb het merk uit tot het internet met de introductie van een site www.kgbAnswers.com, waar gebruikers een grote databank van kgb met vragen en antwoorden kunnen afzoeken of direct een eigen vraag kunnen stellen aan een kgb-agent. Eveneens in 2010, introduceerde kgb haar grote databank met bovenlokale gidsinformatie als een couponverwerkende site www.kgbdeals.com, die de leden dagelijks korting belooft op de meest populaire producten en diensten in een stad. Bovendien introduceerde kgb dit jaar in de V.S. en in Europa een personenzoekmachine www.kgbpeople.com, die consumenten in staat stelt hun profiel te volgen op het web, waarschuwingen in te stellen, en om hun reputatie online te beheren. In het afgelopen jaar was kgb meer dan een honderd miljoen consumenten overal ter wereld en beantwoordde bijna een miljard vragen.