Ingezonden persbericht


APC by Schneider Electric richt aparte softwaredivisie op

Nieuwe afdeling voor beheren, plannen en modelleren van datacenters

Vianen, 10 augustus 2010 - Software wordt steeds belangrijker voor datacenters. Zo kunnen managers zonder goed geïntegreerde programmatuur onvoldoende controle uitoefenen over het energieverbruik en de operationele middelen. Daarom heeft APC by Schneider Electric een nieuwe divisie opgezet die zich richt op het ontwikkelen en verbeteren van beheersoftware voor de fysieke infrastructuur. Naast het ontwikkelen van software neemt de nieuwe Data Center Software-divisie ook de sales, dienstverlening en het partnerprogramma onder zijn hoede.

De Data Center Software-divisie zal de Ecostruxure-architectuur van Schneider Electric verder uitbouwen en projecten op het gebied van energiebeheer ondersteunen. Een essentieel element van Ecostruxure is de InfraStruxure-beheersoftware van APC. Managers krijgen met deze software een compleet beeld van de gehele infrastructuur, inclusief alle kosten die daarbij komen kijken. Hiermee zijn ze in staat om energiezuiniger te werken en operationele efficiëntie door te voeren voor alle facetten van het datacenter. De software biedt ondersteuning bij zowel korte- als langetermijnplanning, het modelleren van mogelijke scenario's en het opstellen van het budget. InfraStruxure is leveranciersonafhankelijk en integreert met vrijwel alle belangrijke ICT-systemen, zoals energiebeheer, het bouwbeheer en enterprise management. De benodigde gegevens worden getoond in een uitgebreid en gebruiksvriendelijk controlepaneel.

De nieuwe divisie zal worden geleid door Soeren B. Jensen, Vice President van Data Center Software bij APC. Hij legt directe verantwoording af aan de CEO en President van APC, Laurent Vernerey, en aan de Raad van Commissarissen.

'Met het oprichten van een softwaredivisie tonen we aan dat we erop zijn gebrand om internationaal marktleider te worden op het gebied van datacenter-software', zegt APC's CEO en President Laurent Vernerey. 'Deze ontwikkeling is ook geheel afgestemd op de visie van Schneider Electric om een leider te worden op het gebied van energiebeheer.' Analistenfirma The 451 Group rapporteerde in juli 2009 al dat Schneider Electric alles in huis heeft om een leidende rol in deze markt in te nemen.

Het portfolio bestaat uit InfraStruxure Operations, Infrastruxure Central, InfraStruxure Capacity, InfraStruxure Change en InfraStruxure Energy Efficiency. Ieder product is bedoeld voor een afzonderlijk onderdeel binnen het datacenter. InfraStruxure Operations wordt ingezet voor het dagelijkse beheer en geeft een overzicht van alle operationele systemen. InfraStruxure Central biedt gegevensverzameling en monitoring. InfraStruxure Change ondersteunt managers bij het verder plannen en optimaliseren van het datacenter, terwijl InfaStruxure Energy Efficiency het energiegebruik tot op rack-niveau bijhoudt en modelleert.

Over APC by Schneider Electric
APC by Schneider Electric, een wereldwijde leverancier op het gebied van "Critical Power and Cooling Services', biedt producten, software en systemen voor thuis- en kantoorgebruik, datacenters en fabriekstoepassingen. Omdat APC zich als geen ander richt op innovatie, levert het bedrijf baanbrekende en energie-efficiënte oplossingen voor belangrijke technologie en industriële toepassingen. APC biedt hiermee uitgekiende, vlekkeloos geïnstalleerde en goed onderhouden oplossingen gedurende de gehele levenscyclus. Het assortiment omvat zowel uninterruptible power supplies (UPS), precisie cooling units, racks, beveiligingsmanagement en ontwerp- en managementsoftware,als APC's InfraStruxure-architectuur, de meest uitgebreide, geïntegreerde energie-, koeling- en beheeroplossing.

Als wereldwijde specialist in energiemanagement en met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infrastructuur, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. Het bedrijf biedt oplossingen om energie veilig, betrouwbaar en efficiënt te maken. In 2009 hebben ruim 100.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan ¤ 15,8 miljard. Onder het motto 'make the most of your energy' helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.

www.apc.com