Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.40 uur

Utrecht, 10-08-2010

Dealer aangehouden

UTRECHT Zondagmorgen 8 augustus heeft de politie een 18-jarige man aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet.

Omstreeks 03.05 uur zagen medewerkers van cameratoezicht dat op de Pauwstraat gedeald werd. Twee agenten werden erop afgestuurd en kregen via het cameratoezicht door dat de man die dealde de Hardebollenstraat in was gelopen. Een getuige wees de agenten naar één van de kamers van de prostituees. Daar is de man aangehouden. De man had 20 bolletjes drugs (vermoedelijk cocaïne) op zak en is ingesloten. De drugs zijn in beslag genomen.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond maandagavond een ongeval plaats waarbij drie personen gewond raakten.

Een 16-jarig meisje uit Utrecht fietste met haar 15-jarige vriendin uit Utrecht achterop over de Amsterdamsestraatweg vanuit de richting Maarssen in de richting van Utrecht. Voor hen reed een 63-jarige man uit Utrecht op zijn fiets. Ter hoogte van de Jacob van Campenstraat wilden de meisjes de man inhalen. Op het moment dat de fietsers elkaar passeerden, kwamen de sturen tegen elkaar aan en kwamen zowel de man als de twee meisjes ten val en raakten gewond. Alle drie de slachtoffers werden behandeld aan hun verwondingen.

Twee mannen verdacht van woninginbraak

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 augustus twee mannen aangehouden omdat zij verdacht worden van het plegen van een woninginbraak.

Tijdens de surveillance zagen agenten ter hoogte van de Prof. Sprengerlaan twee personen zich verdacht ophouden. Bij het zien van de politie doken de mannen gelijk een brandgang in en renden weg. De agenten zetten de achtervolging in. Na wat ren- en klimwerk konden beiden verdachten, 20 jaar en zonder vaste woon of verblijfplaats, in een tuin achter de Burgemeester van de Voort van Zijplaan, worden aangehouden. De mannen hadden inbrekerswerktuigen op zak. Beiden werden voor verhoor en verder onderzoek ingesloten op het bureau.

Eenzijdige aanrijding

UTRECHT Op de Laan van Nieuw Guinea vond in de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 augustus een eenzijdige aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Omstreeks 01.55 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Laan van Nieuw Guinea. Ter plaatse troffen agenten een 44-jarige vrouw uit Utrecht naast haar fiets op de grond aan. De vrouw was met haar fiets tegen een betonnen paal gereden en met haar hoofd op de grond terecht gekomen. Hierbij had zij een grote hoofdwond opgelopen en werd hiervoor overgebracht naar het ziekenhuis. De Utrechtse bleek onder invloed van alcohol.