Politie Hollands Midden

Hollands Midden - Verkeerscontrole met de video-auto

Hollands Midden, 10-08-2010 o De politie heeft afgelopen week op een aantal plekken in de regio gecontroleerd met de video-auto met als doel het aanpakken van asociaal rijgedrag. Een aantal bestuurders heeft een bekeuring gekregen.

Op dinsdag 3 augustus werd vanuit de video-auto gezien dat in de Surinamestraat in Leiden een man wilde oversteken via het zebrapad. Toen hij ongeveer halverwege het zebrapad was, moest hij inhouden voor een automobilist die niet stopte. De politie hield de automobilist staande en hij verklaarde dat de man op het zebra te snel liep. Hij kreeg een boete van 160 euro.

Ook werd op dinsdag 3 augustus een aantal bekeuringen uitgeschreven op de A4 in verband met snelheidsoverschrijdingen. Er werden daar geen rijbewijzen ingevorderd.

Vrijdagavond 6 augustus is gesurveilleerd op de A44. Bij Sassenheim reed een motorrijder 166 km/u terwijl daar een maximale snelheid van 120 km/u geldt. Op de A44 bij Oegstgeest reed een automobilist te snel: 158 km/u.

Diezelfde avond had een bromfietser in Valkenburg een bromfiets gekocht voor 40,-. Hij en zijn passagier kregen kort daarna een bon van 60,- omdat zij geen helm droegen. Daarnaast werd een aantal bestuurders bekeurd omdat zij niet handsfree belden. De boete voor deze overtreding bedraagt 160,-.