Hulpverlening Gelderland Midden

uitgebrand

Bovenwoning in complex totaal uitgebrand

HUISSEN Een bovenwoning in een wooncomplex aan de Schaapsdam in Huissen is in de nacht van 9 op 10 augustus helemaal uitgebrand. Er was niemand in de woning. De bewoners van de naastgelegen appartementen zijn geëvacueerd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Rond drie uur in de nacht kreeg de brandweer een melding van omwonenden over een grote brand op de Schaapsdam in Huissen. De brandweer was snel ter plaatse en constateerde een uitslaande brand, die waarschijnlijk is ontstaan na een explosie. De voor- en achtergevel van de woning waren uit de woning geblazen en de vlammen sloegen uit het pand. Met de inzet van twee tankautospuiten en een ladderwagen, was de brand na een uur onder controle.

De meeste bewoners van het complex aan de Schaapsdam, ongeveer 30 mensen, zijn opgevangen in sportcentrum De Brink in de wijk. De direct aangrenzende appartementen van de uitgebrande woning hebben veel roet en waterschade opgelopen. De verhuurder, Lingewaard Wonen, zal zo snel mogelijk kijken of de bewoners terug kunnen naar hun appartementen, anders zullen zij tijdelijk ergens anders onderdak moeten vinden.

De brandweer heeft de woning gestut. Hoe groot de schade is is nog niet bekend, omdat het complex nader moet worden onderzocht. De technische recherche van de politie doet verder onderzoek naar de oorzaak van de brand.