Ingezonden persbericht


IDS Scheer introduceert nieuw platform voor governance, risico en compliancy


* Online platform biedt bedrijven informatie over huidige compliancy- en risico-eisen


* Introductie ARIS Solution voor GRC inclusief download


* Up-to-date blogs roepen op tot actieve deelname

Den Haag, 10 augustus 2010

IDS Scheer, onderdeel van de Software AG Groep, lanceert een nieuw online platform op het gebied van governance, risicobeheersing en compliancy. De GRC Lounge biedt geïnteresseerden op deze gebieden het laatste nieuws en gaat in op trends.

Bedrijven hebben te maken met steeds meer eisen op het gebied van compliancy en risicobeheersing. Deze eisen verschillen per land, organisatiegrootte en sector. De overeenkomst is echter dat er hoge boetes of zelfs gevangenisstraffen staan op het niet voldoen aan regelgeving. Daarnaast lopen bedrijven het risico op imagoschade. Het verkeerd inschatten van risico's of risico's helemaal niet in kaart brengen, kan grote financiële schade met zich meebrengen of zelfs het voortbestaan van een bedrijf op het spel zetten.

De website http://www.grc-lounge.com biedt informatie over een brede variëteit van regelgeving- en compliancy-onderwerpen, waaronder Sarbanes-Oxley Act (SOX), Solvency II, COSO of BilMoG. Daarnaast gaat de website gedetailleerd in op de ARIS-oplossing voor GRC. Bedrijven kunnen met deze oplossing een allesomvattend compliancy- en risicobeheersingssysteem opzetten. Een link naar de ARIS GRC Group in de ARIS Community (www.ariscommunity.com) biedt gebruikers de mogelijkheid om blogposts te posten, te lezen en hierop te reageren.

In de komende maanden wordt extra content aan het platform toegevoegd. Zo wordt het topic risicobeheersing uitgebreid en plaatst IDS Scheer diverse videodemonstraties voor de ARIS Solution voor GRC. Daarnaast is momenteel een vragenlijst in de maak, waarmee organisaties de eigen compliance- en risicosituaties in kaart kunnen brengen.

'We zijn verheugd dat we met dit platform iedereen de perfecte mogelijkheid bieden om gedachten over governance, risicobeheersing en compliancy te delen', zegt dr. Wolfram Jost, lid van de raad van bestuur van IDS Scheer (verantwoordelijk voor producten). 'We zijn ervan overtuigd dat onze klanten en andere geïnteresseerden hier waardevolle tips en informatie voor hun eigen organisatie vinden.'

Over IDS Scheer
IDS Scheer â¤* onderdeel van de Software AG Groep - is een toonaangevende leverrancier van Business Process Management-software, -oplossingen en -services voor bedrijven en overheidsinstellingen. Met het ARIS Platform for Process Excellence biedt het bedrijf een geïntegreerd en compleet portfolio voor strategie, ontwerp, implementatie en controle met betrekking tot bedrijfsprocessen. Hierdoor verbeteren bedrijven hun prestaties continu. De consultants van IDS Scheer maken gebruik van de ARIS Value Engineering-benadering (AVE). Daarmee dichten ze de kloof tussen bedrijfsstrategie, bedrijfsprocessen, IT-oplossingen en procescontrole.

Over Software AG
Software AG loopt wereldwijd voorop in Business Process Excellence. Het bedrijf is al veertig jaar actief op het gebied van innovatie en ontwikkelde onder meer de eerste snelle transactionele database Adabas, het eerste platform voor procesanalyse ARIS en het eerste B2B-server- en SOA-integratieplatform webMethods. Het bedrijf is uniek in het leveren van complete en gebruiksvriendelijke Business Process Management-oplossingen (BPM) met de laagste Total-Cost-of-Ownership. De toonaangevende merken ARIS, webMethods, Adabas, Natural en IDS Scheer Consulting staan voor een uniek portfolio: processtrategie, -ontwerp, -integratie en -controle; SOA-integratie en datamanagement; procesgedreven SAP-implementatie en strategische procesconsulting en diensten. Software AG boekte in 2009 een omzet van 847 miljoen euro (IFRS, nog niet gecontroleerd) en telt meer dan 6.000 medewerkers. Zij bedienen wereldwijd meer dan 10.000 bedrijven en overheidsinstellingen in zeventig landen. Organisaties kunnen met de software en diensten van Software AG hun bedrijfsdoelstellingen sneller realiseren. Software AG heeft zijn hoofdkantoor in Duitsland en is genoteerd aan de beurs van Frankfurt (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW).