Persbericht

UNIT4 maakt Agresso Wholesale geschikt voor de voor automotivebranche ~ ERP-oplossing ondersteunt alle werkprocessen van het autobedrijf ~

Sliedrecht, 10 augustus 2010 - UNIT4 heeft het ERP-pakket Agresso Wholesale voor handelsbedrijven uitgebreid met extra mogelijkheden, specifiek voor de automotivesector. De nieuwe oplossing automatiseert de logistieke stromen binnen het autobedrijf en integreert deze met de financiële administratie.

Bovenop de standaardmogelijkheden van Agresso Wholesale, die ook zijn in te zetten bij grossiers van auto-onderdelen, heeft UNIT4 een functionaliteit toegevoegd voor het onderhoud van producten, specifiek voor de automotivebranche. Het verwerken van nieuwe artikelbestanden of het doorvoeren van gewijzigde gegevens kan via het RAI- en RAIFAM-formaat. Er zijn interfaces met de online onderdelencatalogi van Inter-Sprint Banden, Aldoc en H-base (mijngrossier.nl) voor uitwisseling van artikeldata. Inkoopberichten zijn in Agresso Wholesale digitaal te verwerken: zowel orders, bevestigingen, pakbonnen en factuur(afstemmingen). Ondermeer EDI en Partsnet worden als inkoopberichten ondersteund.

Productwijzigingen
In de automotivesector zijn producten regelmatig onderhevig aan revisies of marginale wijzigingen. Fabrikanten moeten hierdoor producten voorzien van een nieuw productnummer, terwijl prijsafspraken, statistiek en historische gegevens dikwijls behouden moeten blijven. Dit wordt standaard ondersteund in Agresso Wholesale. Ook kunnen garagebedrijven met Agresso Wholesale leveringen eenvoudig en snel registeren, desgewenst via barcodescanning. Ingekomen artikelen worden automatisch voorzien van een tijdsaanduiding en administratief verwerkt. Hierdoor is het tijdstip van levering eenvoudig te achterhalen.

Meerdere filialen
Autobedrijven met meerdere filialen kunnen in Agresso Wholesale per vestiging een administratie voeren, die toch centraal te benaderen is. Zo zijn de resultaten per filiaal te meten. Daarnaast kunnen vestigingen gebruik maken van elkaars (vooraf te definiëren) voorraden en daaruit goederen bestellen. Er is zo altijd inzicht in de voorraden wat de snelheid van bestellen en levering bevordert.

Jean-Marc van Daalen, productmarketingmanager Agresso Wholesale bij UNIT4: "Al diverse organisaties uit de automotivesector werken met Agresso Wholesale, een ERP-systeem voor groothandelsbedrijven. Samen met onze klanten is ons aanbod in de automotivesector verbreed door het realiseren van een specifieke afstemming op de (technische) automaterialengrossier. Wij zijn ervan overtuigd dat Agresso Wholesale, behalve voor de groothandels, nu ook een compleet en gebruiksvriendelijk automatiseringssysteem is voor de automotivebranche."