Persbericht

Fortytwo gecertificeerd als PCI Qualified Security Assesor ~ Nederlandse dienstverlener verkrijgt unieke status van internationaal consortium van creditcardmaatschappijen ~

Amsterdam, 10 augustus 2010 - PCI Security Standards Council heeft Fortytwo gecertificeerd als PCI Qualified Security Assessor (QSA). De Nederlandse specialist op het gebied van netwerken en beveiliging kan hierdoor bedrijven helpen met het behalen of controleren van hun PCI Compliance-status en zo diefstal van creditcardgegevens voorkomen.

Met de certificering treedt Fortytwo toe tot een selecte groep bedrijven die organisaties mogen helpen gevoelige gegevens te beschermen namens de vijf belangrijkste creditcardmaatschappijen. Alle Nederlandse bedrijven die creditcardgegevens van Visa, American Express, MasterCard, JCB of Discover verwerken, moeten voldoen aan de PCI-standaard. Bedrijven met een hoog risicoprofiel en bedrijven die veel transacties uitvoeren zijn verplicht om een PCI-QSA in te schakelen om een onafhankelijk oordeel te geven over de beveiligingsgraad.

De PCI Data Security Standard is een wereldwijde standaard op het gebied van informatiebeveiliging, met name gericht op organisaties die creditcardgegevens verwerken of opslaan. De standaard geldt als één van de zwaarste op het gebied van informatiebeveiliging en is opgesteld om fraude met en diefstal van creditcardgegevens te voorkomen.

Aan de selectie van Fortytwo ging een zeer uitgebreid voortraject vooraf, waarbij niet alleen de bedrijfsprocessen, maar ook alle antecedenten, zakelijke waarborgen en verzekeringen zijn doorgelicht door gespecialiseerde partijen. Vincent Ossewaarde, PCI-QSA van Fortytwo: "We zijn erg trots op deze internationale erkenning. We mogen vanaf nu als PCI-QSA in grote delen van de wereld audits uitvoeren en bedrijven helpen compliant te worden of dat te blijven." Alle gecertificeerde personeelsleden hebben, naast de internationaal geaccepteerde CISSP-certificering, een uitgebreide QSA-training doorlopen en zijn verplicht om jaarlijks nieuwe trainingen te volgen om gecertificeerd te blijven.