Ingezonden persbericht


( PERSBERICHT )

Amsterdam, 10 augustus 2010

Cast theaterproductie Het mooiste van Sesamstraat bekend

Dorien Haan speelt de rol van DOEDOE in de Nederlandse familievoorstelling Het mooiste van Sesamstraat. Ook Sesamstraatbewoners Pino, Bert, Ernie, Tommie en Elmo zijn door de audities gekomen en in de cast opgenomen. Het is de eerste keer dat moedermaatschappij Sesame Workshop toestemming geeft om een voorstelling te maken die mede is gebaseerd op de karakters uit de Nederlandse televisieserie. Het mooiste van Sesamstraat beleeft op zondag 19 september de wereldpremière in De Meervaart Theater in Amsterdam.

Eerder maakte de producent het creatief team al bekend: Sjoerd Kuyper schrijft het script en de liedteksten voor deze eigentijdse Nederlandse theaterversie van het wereldberoemde kinderprogramma. Tjeerd Oosterhuis componeert de muziek en Albert Jan van Rees tekent voor de regie.

In deze vrolijke, muzikale familievoorstelling (geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar) gaan de bewoners van Sesamstraat op zoek naar Het mooiste van Sesamstraat. Het kostuum van Tommie wordt momenteel speciaal voor deze productie ontworpen in Amerika door Vee Entertainment.

Het mooiste van Sesamstraat is tot en met eind januari 2011 te zien in de Nederlandse theaters.

Voor meer informatie: www.sesamstraattheater.nl

Dorien Haan - Theater: Official Tribute to the Blues Brothers, Op Reis Met de Gouden Boekjes, Doe Maar, Ja Zuster, Nee Zuster. Televisie: Het Klokhuis, Daar Vliegen de Panters, Parels en Zwijnen, Rozengeur & Wodkalime en Gebak van Krul. Commercials: Holland Casino Eredivisie, Volkswagen en C1000. Op dit moment is Dorien Haan te zien in de commercial van Super de Boer.

Sjoerd Kuyper - Boeken en filmscenario's: Het Zakmes, Robin en God, Ik blijf altijd bij je, De Rode Zwaan, Morrisson krijgt een zusje. Musicals: De Scheepsjongen van Bontekoe, Turks Fruit, Brandende Liefde, De avonturen van Kleine Mol.

Tjeerd Oosterhuis - Composities en producties: onder andere Total Touch, Gebroeders Leeuwenhart, Lisa Amy & Shelly en Ralf.

Albert Jan van Rees - Regie: Klokhuis, Toren C, Draadstaal, Daar Vliegende Panters, Shouf Shouf, Sneeuwwitje van Oranje.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht