Bondo Kids en Compassion winnen donatie Books 4 Life Eindhoven


EINDHOVEN, 20100810 -- Twee weken lang konden klanten en vrijwilligers van Books 4 Life Eindhoven kiezen naar welke twee goede doelen de helft van de jaaropbrengst gaat. Van de vier genomineerde stichtingen kregen Bondo kids en Compassion de meeste stemmen. Mensen die deze stichtingen willen steunen, kunnen t/m 9 september tweedehands boeken kopen bij de Books 4 Life-winkel in Outlet Bibliotheek Eindhoven of boeken doneren bij de innamepunten bij Lunet zorg. Tijdens het eenjarig jubileum van Books 4 Life Eindhoven op 9 september wordt de hoogte van het donatiebedrag bekend gemaakt.

In totaal stemden 249 mensen via de stembus in de Books 4 Life-winkel of via email. Dit bracht verschillend stemgedrag voort. Vredesburo Eindhoven kreeg in de winkel duidelijk meer stemmen dan via email, waar Compassion massaal werd gesteund. Cliënten van Lunet zorg die in de kadowinkels Twinkelbel en De Buitelaar gedoneerde boeken aannemen en stickeren, brachten ook hun stem uit. In totaal kreeg Bondo Kids 31% van de stemmen en Compassion 29%. Prithipura Third World Activities kwam 1 ½ % stemmen tekort om tot de winnende stichtingen te behoren. Compassion wil de donatie besteden aan het opzetten van een bibliotheek voor kinderen in Nicaragua. Bondo Kids wil middels bestrating de letterlijke en sociale afstand verkleinen tussen een dorp en een revalidatiecentrum voor gehandicapte kinderen in Kenia.

De boeken van Books 4 Life zijn in Outlet Bibliotheek Eindhoven herkenbaar aan de sticker op de achterkant. Boeken die t/m 9 september worden verkocht maken nog deel uit van de jaaropbrengst. De hoogte van het donatiebedrag wordt daarom tijdens de feestelijke jubileumviering op 9 september aan Compassion en Bondo Kids bekend gemaakt. De vaste goede doelen Amnesty International en Oxfam Novib ontvangen de andere helft van de jaaropbrengst pas tijdens het landelijke Books 4 Life-evenement op de Dag van de Duurzaamheid op 11 november. Minimaal 90% van de opbrengst van de verkoop van gedoneerde tweedehandsboeken gaat naar de goede doelen, doordat Books 4 Life volledig wordt gerund door vrijwilligers. Omdat het team gedeeltelijk uit studenten bestaat en enkelen van hen zijn afgestudeerd, ontstaat er met ingang van het nieuwe studiejaar ruimte voor nieuwe vrijwilligers. Ook studenten en andere vrijwilligers die niet in een winkel willen werken, maar het wel leuk vinden om te organiseren of administreren zijn welkom. Voor meer informatie over vrijwilligerswerk of de openingstijden van de winkel en de innamepunten, zie www.books4life.nl





Ingezonden persbericht