Grote verschillen in tarieven online hotelaanbieders


9 aanbieders vergeleken, prijsverschillen blijken 'aanzienlijk'

BREDA, 20100810 -- De tarieven van online hotelaanbieders verschillen enorm van elkaar, zo blijkt uit onderzoek van non-profit reiswebsite StedenTripper.com. Zij vergeleek de tarieven van 39 hotelkamers op de websites van 9 aanbieders van hotelkamers. In het meest excessieve geval bleek een hotelkamer bij de duurste aanbieder 78% duurder dan dezelfde kamer op de goedkoopste website.

Het gemiddelde prijsverschil tussen de goedkoopste en de duurste aanbieder van dezelfde hotelkamer bleek 38%. Voor een gemiddeld weekendje weg (twee overnachtingen) komt dit neer op 89 Euro. Van de onderzochte aanbieders bleken Arke, Booking.com en Easytobook.com het voordeligst, De Jong Intra hanteert gemiddeld de hoogste tarieven. De andere onderzochte aanbieders zijn D-Reizen, eBookers.nl, Expedia.nl, Oad / Hotelplan en de officiele websites van de hotels zelf.

Een van de onderzoekers, Erik Lammers: "Natuurlijk is het logisch dat de tarieven per website verschillen, maar zulke grote verschillen hadden we eerlijk gezegd niet verwacht. Een gemiddeld prijsverschil van 89 Euro is echt teveel, hiervoor zou je vaak nog een nacht extra kunnen boeken." Er zijn meerdere redenen voor de grote verschillen. "Dit kan bijvoorbeeld komen door het grootschalig inkopen van kamers door de online aanbieders, maar ook door verschillen in boekings- of administratiekosten", aldus Lammers.



Over het onderzoek
De 39 handmatig onderzochte hotels zijn verdeeld over 9 steden in 8 Europese landen. Alle aanbieders hebben ten minste 75% van deze hotels in het assortiment, en bieden overnachtingen aan in elk van de onderzochte steden. Alle tarieven zijn inclusief belastingen en toeslagen, exclusief reiskosten, en berekend op basis van logies en ontbijt. Alle resultaten zijn terug te vinden op


Over Stedentripper
StedenTripper.com is een non-profit website met reisinformatie over 52 Europese steden. Meer informatie over StedenTripper.com is te vinden op hun website, of via de weblog van StedenTripper: http://www.stedentripper.com/blog/