'University in soft skills' op iTunes U


ISBW en Schouten & Nelissen delen gratis online kennis via Apple

ZALTBOMMEL, 20100810 -- Als `soft skills' University deelt Schouten & Nelissen University sinds 6 augustus 2010 haar kennis via iTunes U. Hiermee sluit Schouten & Nelissen University zich aan bij internationaal gerenommeerde universiteiten zoals Stanford University, Harvard, Oxford University, UC Berkeley, MIT en Delft University die via de populaire Apple-store hun kennis gratis online beschikbaar stellen. ISBW, onderdeel van de Schouten & Nelissen Groep, is daarmee ook op dit internationale netwerk aangesloten.

Cor Vink, lid van de raad van bestuur van Schouten & Nelissen University, zegt erg blij te zijn met de inzet van iTunes U: "om onze kennis te kunnen delen met de rest van de wereld en daarmee de leerbehoefte van mensen verder te kunnen ondersteunen is dit een prachtige mogelijkheid. iTunes U is een van de beste initiatieven die ik de afgelopen jaren heb gezien om mensen te ondersteunen bij een leven lang leren".

Kennis delen
iTunes U, dat is opgezet in samenwerking met een aantal universiteiten, maakt het gemakkelijker dan ooit tevoren om te blijven leren, extra kennis op te doen, meer aan de weet te komen over een bepaalde onderwijsinstelling en om contact te houden met een universiteit. Informatie van iTunes kan met een klik worden overgezet op een iPod zodat je er altijd en overal naar kunt luisteren. En dat maakt leren nu net zo gemakkelijk als het luisteren naar je muziek.

Soft skills
Schouten & Nelissen University biedt een ruime hoeveelheid kennis op het gebied van `soft skills` aan zoals:persoonlijke effectiviteit, communicatie, assertiviteit, psychologie, mindfullness, project management, general management en leiderschap. Het materiaal is in video, audio en PDF formaat gratis beschikbaar.

Over iTunes U
iTunes U is met meer dan 300.000 colleges, presentaties, video's en podcasts, één van de grootste en snelst groeiende bronnen van gratis content op het gebied van onderwijs. iTunes U biedt de mogelijkheid colleges te bekijken of te beluisteren op de Mac of PC of met de iPod of iPhone, zodat kennis altijd en overal bij de hand is. iTunes U wordt op dit moment wereldwijd door zo'n 400 gerenommeerde instellingen gebruikt.

Veelzijdig aanbod
Schouten & Nelissen University heeft verschillende faculteiten die op verschillende competentiegebieden kennis aanbieden. De faculteit Schouten & Nelissen biedt kennis aan over gedragsontwikkeling voor mensen en organisaties. Faculteit ISBW biedt kennis aan voor mensen die verder willen komen op het gebied van o.a. management, bedrijfskunde, marketing & sales en P&O. Faculteit ISES biedt kennis over ICT skills zoals project management, Six Sigma & ITIL.

ISBW en de Schouten & Nelissen Groep
Schouten & Nelissen Groep is marktleider en het grootste particuliere instituut voor opleiding, training en organisatieadvies in Nederland met o.a. opleidingen op mbo-, hbo-, bachelor- en masterniveau en trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, communicatie, leiderschap, management, commercie & klantgerichtheid, zorg & welzijn, logistiek & kwaliteit, projectmanagement en marketing. Onder de merknamen Schouten & Nelissen, Schouten & Nelissen University, ISBW, ISBW Hogeschool, ISES en Thema versterkt het bedrijf al 30 jaar medewerkers in hun functioneren en helpt (non-profit) organisaties en bedrijven te excelleren.





Ingezonden persbericht