Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 augustus 2010

Getuigenoproep

Rijssen

Op zaterdag 7 augustus 2010 omstreeks 01.30 uur fietste een 18-jarige man uit Rijssen door de Emmastraat in de richting van de Enterstraat. Vanaf de Hagen naderde een auto. Deze raakte waarschijnlijk de fietser, die hierdoor viel en gewond raakte aan zijn been. De bestuurder van de auto reed door na het ongeval in de richting van Enter. De politie Twente, team Rijssen-Holten komt graag in contact met de bestuurder van de auto of met getuigen die mogelijk meer informatie hebben. De politie Twente is te bereiken op tel. 0900-8844. Ook kunt u anoniem reageren. Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. (20100071701)

Hennepkwekerijen ontmanteld

Overdinkel, Goor

Op maandagmiddag 9 augustus is aan de Hoofdstraat in Overdinkel een hennepplantage ontmanteld. In de hennepkwekerij stonden ongeveer 50 hennepplanten. Een 30-jarige man uit Overdinkel is voor deze zaak aangehouden en gehoord door de politie Twente. (20100071661)

Dinsdagmorgen 10 augustus werd in Goor, naar aanleiding van diverse meldingen via Meld Misdaad Anoniem, vier adressen gecontroleerd op hennepkwekerijen. In een woning aan De Meerdam werd een kwekerij met 90 planten aangetroffen. Aan de Thomas Ainsworthstraat stonden 160 planten. In de tuin van een buurman van de Thomas Ainsworthstraat groeiden 10 planten. In de tuin van een woning aan de Van Kollaan werden drie hennepplanten aangetroffen. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en worden in opdracht van de Officier van Justitie vernietigd. Tegen de bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

Enschede

Een 30-jarige automobilist uit Enschede is op maandagochtend 9 augustus binnen vijf uur tijd drie keer aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

Op maandag 9 augustus omstreeks 05.30 uur is een 30-jarige automobilist uit Enschede op de Deurningerstraat gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De man had teveel alcohol genuttigd en zijn rijbewijs werd daarom ingevorderd. De man, een beginnend bestuurder, blies 1.09 promille. Daarnaast kreeg hij een aantal uren rijverbod opgelegd en werd proces-verbaal opgemaakt. Tegen 07.00 uur werd de man in Enschede wederom aan de Deurningerstraat gesignaleerd als bestuurder van zijn auto. De man werd opnieuw aangehouden en overgebracht naar het bureau voor overtreding van het rijden zonder rijbewijs. Dit zelfs in de tijd dat ook het rijverbod nog van kracht was en hij ook nog onder invloed van alcohol verkeerde. Toch was deze tweede aanhouding voor de man nog niet voldoende om hem van het rijden in zijn auto te weerhouden. Omstreeks 09.55 uur werd de man wederom op de Deurningerstraat aangehouden, omdat hij weer in zijn auto reed. Hij werd opnieuw aangehouden. Deze derde aanhouding was voor de politie in afstemming met justitie, reden om de auto van de man in beslag te nemen. (2010071624)

Snelheidscontroles
Mander, Glane
Het Verkeershandhavingsteam van Politie Twente heeft 9 augustus snelheidscontroles gehouden in Mander en Glane. In totaal zijn 41 bekeuringen uitgedeeld.

Gecontroleerd werd van 9.30 uur tot ongeveer 12.00 uur op de Gronausestraat in Glane. Van de 78 gecontroleerde bestuurders reden er 26 te snel. Van 14.00 uur tot ongeveer 17.00 uur werd gecontroleerd op de Uelserweg in Mander. Van de in totaal 92 gecontroleerde bestuurders reden er dertien boven de toegestane maximum snelheid. In totaal hebben 39 bestuurders een boete gekregen voor te snel rijden. Eén bestuurder kreeg een boete voor het niet handsfree bellen en één bestuurder omdat hij reed terwijl hij niet in het bezit van een rijbewijs is. (2010071715/1849)

Hondengeleiders nemen negen honden in beslag Enschede
Het team hondengeleiders van Politie Twente heeft maandagmiddag 9 augustus, omstreeks 16.45 uur, in een woning aan de Albergenbrink, negen honden aangetroffen die verwaarloosd waren en onder erbarmelijke omstandigheden leefden. Het zijn een Stafford, een Amerikaanse buldog en hun zeven pups. De honden zijn in beslag genomen en de 34-jarige eigenaar is overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek. (2010071837)

Aanrijding tussen bromfietser en fietser Enschede
Maandag 9 augustus zijn twee personen gewond geraakt bij een aanrijding op de G. J. van Heekstraat in Enschede.

Rond 17.00 uur reed een 18-jarige Enschedëer op zijn bromfiets op de G. J. van Heekstraat. Voor hem stak een 48-jarige vrouw uit Enschede op haar fiets plotseling de weg over. De bromfietser probeerde nog te remmen, maar hij kon een aanrijding niet meer voorkomen. De vrouw is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gegaan. Het ambulancepersoneel heeft de man ter plaatse aan zijn verwondingen geholpen. (2010071874)

Dronken automobilist slingert over de weg Almelo
Een 30-jarige man uit Almelo is maandag 9 augustus aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Rond 18.00 uur kwam er een melding binnen van een getuige die zag dat een automobilist slingerend reed. De getuige vermoedde dat de bestuurder gedronken had. Agenten konden de man op de Weezenbeeksingel aanspreken. De man rook naar alcohol en sprak met een dubbele tong. Reden genoeg om een ademtest bij hem af te nemen. Daaruit bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. De man is aangehouden en meenomen naar het politiebureau. Daar is een ademanalyse gedaan. Die bevestigde nog eens dat hij te diep in het glaasje had gekeken. De man had een promillage van 2.02. Zijn rijbewijs in gevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt. (2010071877)

Automobilist wijkt uit voor overstekend konijn Almelo
Dinsdag 10 augustus heeft er een aanrijding tussen twee auto's plaatsgevonden op de Weezenbeeksingel - Zevenbosjes in Almelo.

Rond 01.00 uur reed een 27-jarige man uit Almelo over de Weezenbeeksingel in de richting van het Polman Stadion. Ter hoogte van de kruising met de Zevenbosjes moest hij uitwijken voor een overstekend konijn. Hierdoor botste hij op een auto voor hem, die af wilde slaan naar de Zevenbosjes. De bestuurder, een 52-jarige man uit Almelo, is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. (2010071943)

Jongen en meisje aangehouden voor diefstal met geweld Enschede
Een 12-jarig meisje en een 14-jarige jongen uit Enschede zijn maandag 9 augustus aangehouden op verdenking van het plegen van diefstal met geweld.

Rond 14.15 uur kwam een melding binnen van een diefstal bij een winkel aan de Lipperkerkstraat in Enschede. Medewerkers hadden gezien dat het meisje goederen had gestolen. Een medewerker is achter haar aan gelopen naar buiten. Daar stond het meisje te praten met de 14-jarige jongen. Toen de winkelmedewerker ze aansprak over de diefstal werden ze gelijk agressief. Ze hebben een medewerker geduwd en geschopt om aan de aanhouding te ontkomen. Dat is gezien door de inmiddels gealarmeerde agenten. Die heeft het tweetal meegenomen en voor verder onderzoek ingesloten. Justitie beraadt zich op passende maatregelen. (2010071777)




Politie Twente