Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Winkeldievegge aangehouden                      |

De politie heeft maandag 9 augustus een 35-jarige vrouw uit Zutphen aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had een haspel gestolen bij de Welkoop aan de Pollaan in Zutphen.


De politie kreeg 's middags de melding dat er zich op dat moment een vrouw in de Welkoop bevond die door medewerkers herkend werd van een winkeldiefstal van een paar dagen eerder. De vrouw had toen een haspel meegenomen zonder deze te betalen. De politie kon de vrouw niet veel later na deze melding aanhouden in een naastgelegen winkel. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau waar zij een bekennende verklaring aflegde over de diefstal van de haspel. De haspel is inmiddels teruggegeven aan de Welkoop en de vrouw krijgt een boete.

|     |Brummen - Inbrekers door rookkanon op de vlucht           |

Bij een tankstation aan de G K van Hogendorpstraat in Brummen is in de nacht van maandag op dinsdag 10 augustus getracht in te breken. De daders zijn, door het rookkanon dat direct na de inbraak in werking trad, op de vlucht geslagen.


De politie kreeg omstreeks 03:00 uur de melding van de inbraak. Ondanks dat zij snel ter plaats was, waren de inbrekers al vertrokken. Er was een raam geforceerd om het tankstation binnen te komen. De eigenaar had een rookkanon geïnstalleerd en dat trad direct in werking en zorgde voor een enorme rookontwikkeling. De daders gingen er vervolgens vandoor zonder buit. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die meer over de poging tot inbraak weten, te bellen met 0900 - 8844.

|     |Zutphen - Jongen krijgt klappen bij poging straatroof     |

Een onbekende man heeft maandagavond 9 augustus rond 23:30 uur een 17-jarige jongen uit Warnsveld van zijn iPod proberen te beroven. Dit gebeurde ter hoogte van de Overweg in Zutphen. Het lukte de jongen om te ontkomen zonder zijn iPod af te geven.


De jongen stond, komende vanaf industrieterrein de Mars, met zijn fiets te wachten voor de dichte spoorbomen van de Overweg in Zuphen. De jongen had op moment z'n Ipod aan en had hiervoor de oordopjes in. Plotseling werd de jongen door een onbekende man overvallen. Deze persoon probeerde de Ipod van de jongen af te pakken. Hierbij sloeg hij het slachtoffer is zijn gezicht en pakte hem bij zijn nek vast. De jongen heeft zich los kunnen rukken en is er snel vandoor gegaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --