Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Mannen met inbrekerswerktuig aangehouden | |
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 10 augustus twee mannen van 27 en 38 jaar uit Apeldoorn aangehouden. In hun auto trof de politie onder andere inbre-kersgereedschap aan. Verder kon één van de mannen geen geldig identiteitsbewijs tonen.


De politie zag de mannen omstreeks 01:30 uur rijden op de Leidekkersdreef in Apeldoorn en hield hun voertuig staande voor een algemene controle. Bij deze controle bleek dat de 38-jarige bestuurder geen geldig kentekenbewijs van de auto had en kon de 27-jarige passagier de agenten op dat moment geen geldig legitimatiebewijs tonen. In het voertuig zelf, trof de politie diverse inbrekerswerktuigen aan. De politie heeft het tweetal aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Man aangehouden voor cafetaria-inbraak        |

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 10 augustus een 39-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een inbraak bij een cafetaria aan de Schimmelpennickstraat in Apeldoorn. Hierbij is voornamelijk rookwaar weggenomen.


De politie kreeg omstreeks 02:30 uur de melding van de inbraak. Er was een raam van de cafetaria geforceerd om binnen te komen. Er bleek voornamelijk rookwaar gestolen te zijn. De politie is direct een zoekactie in de omgeving gestart en dit resulteerde in de aanhouding van een 39-jarige verdachte. De man had enkele tientallen pakjes sigaretten in zijn bezit. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Dader van autokraak gestoord bij daad         |

Op de Loseweg in Apeldoorn vond in de nacht van maandag op dinsdag 10 augustus een autokraak plaats. De dader is tijdens zijn daad gestoord door een getuige en ging er vervolgens zonder buit vandoor.


De politie kreeg omstreeks 01:30 uur de melding van het incident. Een getuige was wakker geworden van een doffe knal. Hij zag vervolgens dat een portier van een auto geforceerd was en er een onbekende man de auto probeerde in te kruipen. De getuige wist hem weg te jagen, waarna de dader de benen nam in de richting van de Kweekweg. Later bleek dat er bij nog een auto in diezelfde straat geprobeerd was om in te breken. De politie heeft de zaak in onderzoek.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --