Gemeente Cromstrijen


75 nieuwe parkeerplaatsen voor NSVV

10-08-2010

Nog voor de start van het nieuwe voetbalseizoen moesten de extra parkeerplaatsen bij het terrein van voetbalvereniging NSVV gereed zijn. Dankzij goed overleg met NSVV en direct omwonenden realiseerde de gemeente binnen een maand 75 nieuwe parkeerplaatsen aan de Beneden Molendijk in Numansdorp.

Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan
Doordat er te weinig parkeerplaatsen waren in de buurt van het sportcomplex van NSVV parkeerden bezoekers en leden van de vereniging hun auto's in de omliggende woonwijken. Vooral de Oranjewijk had te maken met parkeeroverlast. Om deze overlast te verminderen nam de gemeente in het uitvoeringsprogramma van het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan op om extra parkeerplaatsen aan te leggen aan de Beneden Molendijk.

Verplaatsing hoofdingang complex
Nu de nieuwe parkeerplaatsen zich aan de Beneden Molendijk bevinden, verplaatst ook de hoofdingang van NSVV naar deze locatie. Als alles volgens planning verloopt, vindt de verplaatsing van de hoofdingang van NSVV aan het begin van het seizoen in september plaats. Fietsers en voetgangers blijven het terrein bezoeken via de huidige ingang aan de Wilhelminastraat.

Instellen verkeersmaatregelen
De Beneden Molendijk waar het sportcomplex aan grenst, valt onder eigendom van het waterschap Hollandse Delta. De gemeente wil dit graag zelf in eigendom, zodat zij het beheer en onderhoud kan uitvoeren. Hierdoor kan zij ook verkeersmaatregelen instellen voor de Beneden Molendijk, namelijk:
* Het instellen van een 30 km zone vanaf de nieuwe komgrens;
* Het instellen van een parkeerverbod aan de zijde van de parkeerplaatsen (buiten de vakken);
* Het instellen van een parkeerverbod over dezelfde lengte als de andere zijde van de weg.
* Parkeerverbod voor niet bezoekers NSVV Complex en voor bussen en vrachtwagens. Besluit gemeenteraad
Om de genoemde verkeersmaatregelen in te stellen, moet de bebouwde komgrens aan de Beneden Molendijk verplaatsen. De gemeente diende hiervoor een verzoek in bij het waterschap. Het waterschap stemde hiermee in. Het verplaatsen van de komgrens vindt plaats na besluitvorming door de gemeenteraad op 28 september 2010. Hierna volgt de uitvoering van de verkeersmaatregelen.