De Wiki-applicatie voor de World Logging Championships - online

10/08/2010 15:11

ANDREAS STIHL NV

Het online platform voor de kampioenschappen bosarbeid

De Wiki-applicatie voor de World Logging Championships - online vanaf augustus

Puurs, 10 augustus 2010

Bij de kampioenschappen bosarbeid zijn het vaak tienden van een millimeter die over een overwinning of nederlaag beslissen. Van 23 tot 27 september zullen de beste bosarbeiders ter wereld het in Zagreb (Kroatië) opnieuw tegen elkaar opnemen in de disciplines "Tree Felling", "Fitting Bar and Chain", "Limbing", "Bucking by Combined Cuts" en "Precision Bucking" om de titel van wereldkampioen te veroveren. Net op tijd voor het wereldkampioenschap staat er nu ook een centraal platform met alle informatie over deze spannende wedstrijd online: www.wlc-wiki.com

"We wilden de bosarbeidersgemeenschap een hart onder de riem steken en alle professionals en fans een centraal platform aanbieden." Zo motiveert Lars Klein het idee van ANDREAS STIHL AG & Co. KG om een centraal informatieplatform voor het wereldkampioenschap bosarbeid in het leven te roepen. Hier vinden professionals en fans belangrijke data, achtergrondinformatie, tal van weetjes en natuurlijk ook heel wat beoefenaars van de sport terug. "Wereldwijd zijn er duizenden sportlui en honderden evenementen, niet minder dan 29 nationale verenigingen en zodoende natuurlijk ook oneindig veel inhoud. Daarom besloten we om voor een 'web 2.0'-platform te gaan," aldus nog de verantwoordelijke voor Sponsoring en Events van STIHL. www.wlc-wiki.com is dan ook een platform dat net zoals Wikipedia voortdurend groeit. "We zijn erg blij met ieders bijdrage. Alleen zo kan de Wiki-applicatie uitgroeien tot het grootste informatie- en kennisplatform over de kampioenschappen bosarbeid."

Als centraal platform over de World Logging Championships vindt u op wlc-wiki.com alle belangrijke informatie in het Duits en het Engels over de verschillende disciplines, diverse verenigingen, de spelregels, foto's en wereldrecords en nog veel meer. Geïnteresseerden kunnen er bijvoorbeeld ook nog nooit vertoonde filmpjes bekijken en vinden er tal van weetjes terug over het thema veiligheid en motorzaagtechniek. Als 'web 2.0'-toepassing zal www.wlc-wiki.com bovendien voortdurend verder evolueren. Elke fan en professional wordt dan ook uitgenodigd om zijn kennis via het platform met de rest van de bosarbeidersgemeenschap te delen.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel