Ingezonden persbericht


Andelst, augustus 2010

PERSBERICHT

Overnachtingsprijs bepaalt campingkeuze

De keuze voor een bepaalde camping wordt hoofdzakelijk bepaald door de overnachtingsprijs. Dit blijkt uit onderzoek van campingspecialist ACSI.

Bijna 8500 kampeerders uit heel Europa gaven antwoord op de vraag die ACSI stelde op de website Eurocampings.eu, Europa's meest bezochte campingzoekmachine: 'Wat vindt u het belangrijkst bij de keuze voor een camping?'

Opvallende uitslag
Ruim 35% van de respondenten gaf aan dat de overnachtingsprijs in grote mate doorslaggevend is bij het beslissingsproces. Ook de ligging van de camping (20%) en de voorzieningen (19%) werden als belangrijk bestempeld. Opvallend is het geringe belang van beoordelingen van anderen op de campingkeuze: slechts 9% van de stemmen.

ACSI publiceert op Eurocampings én in de campinggidsen zo'n 8600 campings in heel Europa. De kampeerder ziet bij elke camping twee richtprijzen voor het hoogseizoen die een goede indicatie van de kosten weergeven. In het laagseizoen kan men goedkoop kamperen met CampingCard ACSI. Dit is een kortingskaart waarmee overnacht kan worden tegen een vast, laag tarief op 1891 geïnspecteerde campings in 19 landen.

***Einde persbericht***

ACSI is de campingspecialist die voorziet in actuele en betrouwbare campinginformatie en een breed assortiment producten en diensten voor kampeerders en campings. Binnen 45 jaar is het uitgegroeid tot een begrip onder kampeerliefhebbers en campingeigenaren.

Noot voor de redactie,