LLiNK

Rotterdam, 10 augustus 2010

PERSBERICHT

Laatste maand LLiNK aangebroken
Feestend het bestel uit met een positieve blik op de toekomst

Voor omroep LLiNK is vooralsnog de laatste maand als publieke omroep aangebroken. Vooralsnog, want de idealistische omroep start een beroepsprocedure en werkt momenteel hard aan een doorstart. In haar laatste maand neemt LLiNK uitgebreid afscheid van het publieke bestel met unieke uitzendingen en een muzikale slotuitzending vanuit Paradiso.

LLiNKPOP
Op woensdag 18 augustus neemt LLiNK afscheid met LLiNKPOP om 20.30 op Nederland 3. Op deze avond presenteren Leon Verdonschot en Rudy Mackay de beste protestsongs aller tijden. Kijkers, luisteraars en leden van LLiNK hebben massaal gestemd op hun favoriete protestlied. Naast optredens van Waylon, Do, Laura Jansen en vele anderen, wordt er met interviews, reportages en animaties een positieve blik op de toekomst geworpen.

Op 29 augustus zijn de laatste tv-uitzendingen van 'De Vlinderrevolutie' en 'Eet Smakelijk op Reis'.

Radio
Na vijf jaar moeten luisteraars ook afscheid nemen van een aantal vertrouwde en gewaardeerde radioprogramma's. Vorige maand was al de laatste uitzending van OBA Live. Eind deze maand zijn de laatste uitzendingen van MotRadio, Der Rudy en ATLAS. In zijn laatste uitzending op 27 augustus neemt Rudy Mackay met 'Der Rudy' het hele nachtprogramma van 3FM over. In haar laatste maand lost ATLAS nog de grote wereldproblemen op, en neemt op 29 augustus in een speciale uitzending afscheid vanuit 'de stamkroeg' van LLiNK.

In beroep
LLiNK zal blijven werken aan een betere wereld. Nu, morgen en zo lang als dat nodig is. LLiNK is nog altijd overtuigd van de kansen op een gunstige uitspraak door de bestuursrechter. Daarom is ervoor gekozen de beroepsprocedure in gang te zetten. De mogelijkheid is ontstaan doordat de advocaat van LLiNK zich bereid heeft getoond tot aan de rechterlijke uitspraak de zaak zonder extra kosten voort te willen zetten.

Toekomst
Daarnaast wordt op dit moment hard gewerkt aan een doorstart na september 2010. In de loop van augustus spreekt de Ledenraad van LLiNK zich uit over de toekomst van LLiNK.

Met de toekomstplannen en de beroepsprocedure in het vooruitzicht kan LLiNK met opgeheven hoofd het publieke bestel verlaten.
---

NOOT VOOR REDACTIE,