Ingezonden persbericht


Focus op SAIL2010
Fotowedstrijd Nederlands Fotomuseum en ABN AMRO

PERSBERICHT . augustus 2010
Focus op SAIL2010 . Fotowedstrijd voor amateurs en professionals 19 tot en met 23 augustus . tijdens SAIL2010

Onder de titel Focus op SAIL2010 organiseren het Nederlands Fotomuseum en ABN AMRO een fotowedstrijd tijdens de achtste editie van SAIL. Amateurs en professionals worden van harte uitgenodigd mee te doen. SAIL2010 vindt plaats in de Amsterdamse IJhaven van donderdag 19 tot en met maandag 23 augustus.

De drie thema's van de fotowedstrijd zijn schepen, water en mensen. Een vakkundige jury beoordeelt de foto's op lichtval, compositie en originaliteit. Per persoon kunnen maximaal drie foto's worden ingestuurd. Deze kunnen worden opgeladen van donderdag 19 tot maandag 30 augustus 2010 via www.nederlandsfotomuseum.nl/FocusSail. De makers van de twintig beste foto's vallen in de prijzen. De eerste prijs is een workshop fotografie voor twee personen. Kijk voor wedstrijdinformatie op www.nederlandsfotomuseum.nl.

ABN AMRO
Al in 1720 is ABN AMRO -en haar rechtsvoorgangers- begonnen met het financieren van grondstoffen, die destijds massaal werden verscheept door de VOC. Ook vandaag de dag biedt ABN AMRO hoogwaardig bancaire vakmanschap en is in staat de ambities van bedrijven, waaronder die in de transportsector, te verbinden met haar producten en diensten. Een nieuwe bank met een eeuwenoude historie.

Nederlands Fotomuseum
Het vergroten en verspreiden van de kennis van fotografie in Nederland is de belangrijkste doelstelling van het Nederlands Fotomuseum. Het museum is gehuisvest aan de zuidoever van de Nieuwe Maas -beter bekend als de Kop van Zuid-, een plek waarmee de Nederlandse scheepvaart onlosmakelijk verbonden is.



Ingezonden persbericht