Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA Rotterdam pleit voor voortzetting succesvolle persoonsgerichte aanpak probleemjongeren Onderzoeksrapport noemt gemeente Rotterdam positieve uitzondering

Rotterdam, 10 augustus 2010 - In het rapport van de Taskforce Antilliaanse Nederlanders, 'Antilliaanse probleemgroepen in Nederland. Een oplosbaar maatschappelijk vraagstuk', wordt gemeente Rotterdam genoemd als positieve uitzondering waar het gaat om de persoonsgerichte integrale aanpak en het tegengaan van schooluitval bij Antilliaanse probleemjongeren. De PvdA pleit voor de voortzetting van deze succesvolle Rotterdamse aanpak.

PvdA-raadsleden Fatima Talbi en Marco Heijmen willen weten of het College van plan is de aanpak van Antilliaanse probleemjongeren voort te zetten. "Aangezien de Rotterdamse aanpak succesvol blijkt te zijn hopen wij dat deze aanpak wordt gecontinueerd en geïntensiveerd," zegt Marco Heijmen.

Fatima Talbi en Marco Heijmen maken zich bovendien zorgen om wat er gaat gebeuren met de aanpak van de nazorg van ex-gedetineerde jongeren. "Het is van groot belang dat voor jeugdige ex-gedetineerden een traject wordt gestart vóórdat zij de gevangenis uitkomen, zoals Bureau Frontlijn dat nu doet," zegt Fatima Talbi. "Om dit mogelijk te maken moeten deze jongeren wel ingeschreven staan bij de gemeente. Wij hopen daarom dat het College bereid is om te kijken naar mogelijkheden voor jeugdige gedetineerden om zich in te laten schrijven bij de gemeente voordat zij uit detentie komen."

Marco Heijmen is het daarmee eens: "Het laatste dat we willen is dat jongeren uit detentie komen zonder bron van inkomen, dagbesteding en zonder huisvesting. Dit moet absoluut voorkomen worden."

Einde bericht