Ingezonden persbericht



Amsterdam, 10 augustus 2010

Gasten Amstel Hotel verrast met voorproefje op Grachtenfestival 2010

Gasten van het Amstel Hotel werden vandaag verrast met een uniek optreden in de lobby. Drie zangers, een pianist en fluitist van Opera Trionfo verzorgden een voorproefje op het Grachtenfestival 2010 met vier aria's van Mozart, Puccini, Schönberg en Monteverdi. Het Grachtenfestival vindt dit jaar plaats van 14 tot en met 22 augustus.

Met het verrassingsoptreden vierde het Grachtenfestival de samenwerking met het Amstel Hotel, waar dit jaar weer een bijzondere serie plaatsvindt: Voices-in-Residence. Van zondag 15 tot en donderdag 19 augustus vinden diverse optredens plaats van een 'Schubertiade' met drinkliederen tot waterromances en van jazz-improvisaties tot een mini-opera: vijf vocale gezelschappen geven elk hun eigen invulling.

Het volledige programma is te vinden op de website van het Grachtenfestival.

Kaarten zijn te koop via de website www.grachtenfestival.nl en AUB Ticketshop op het Leidseplein.

Het Amsterdamse Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende muziekfestival waarvan uitvoeringen van (klassieke) muziek op bijzondere locaties in de binnenstad van Amsterdam de basis vormen. Elk jaar worden nieuwe speellocaties toegevoegd die zich onderscheiden door bijzondere of monumentale architectonische en cultuurhistorische waarde. Het festival markeert ieder jaar de opening van het klassieke muziekseizoen en vindt in 2010 plaats van 14 tot en met 22 augustus.

Job Cohen is Beschermheer van het Grachtenfestival. Noot voor de redactie,