Oranjewoud


Minister Eurlings tekent tracébesluit A74

Het definitieve tracébesluit voor de aanleg van de A74 is maandag 9 augustus getekend door minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat en zijn collega's de ministers Huizinga (VROM) en Verburg (LNV). Het tracébesluit is mede mogelijk gemaakt door de inzet van en de intensieve samenwerking tussen Oranjewoud en Rijkswaterstaat.

Volgens minister Eurlings kunnen inwoners van Venlo nu uitkijken naar rustiger en veiliger verkeer in de stad en kan het vrachtverkeer sneller van en naar Duitsland. Er wordt zo snel mogelijk met de bouw begonnen zodat de weg in 2012 klaar is, zodat deze ook te gebruiken is voor de Floriade in 2012.

Rijkswaterstaat wilde een bureau dat alle onderzoeken in eigen beheer kon uitvoeren. Een bureau dat voorziet in veel verschillende disciplines dus. Oranjewoud heeft het allemaal in huis: van landschapsarchitecten tot ontwerpers en van geluidsexperts tot ecologen. In twee jaar tijd hebben zeker zestig verschillende medewerkers vanuit hun specifieke specialisme een bijdrage geleverd aan het project.

Rijkswaterstaat zocht naar een geschikt communicatiemiddel om de A74 te vertalen naar een begrijpelijk concept. Belangrijk voor burgers in het algemeen, maar voor omwonenden in het bijzonder. Op initiatief van Oranjewoud is er een 3D-visualisatie gemaakt van de toekomstige situatie.

Rijkswaterstaat heeft aangegeven erg tevreden te zijn over de inzet van Oranjewoud.