Politie Groningen

Woensdag 11 augustus 2010

Provincie Groningen, 11-08-2010

Winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag een 36-jarige Stadjer aangehouden voor winkeldiefstal. Hij wilde zijn slag slaan in een elektronicawarenhuis op de Westerhaven. De verdachte probeerde een mobiele telefoon mee te nemen zonder te betalen. Hij werd tegengehouden door de beveiliging. De verdachte moest mee naar het politiebureau. De telefoon bleef achter in de zaak. Na verhoor mocht hij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Kanaalster bedreigt en beledigt buren en agenten

STADSKANAAL De politie heeft dinsdagavond in een woning in Stadskanaal een 42-jarige man uit die plaats aangehouden. De man had onenigheid gekregen met een aantal buren. Terwijl deze buren bij elkaar op bezoek waren, bedreigde de verdachte het tweetal. Bovendien sloeg hij ruiten in van het pand van de buurman. De 42-jarige was onder invloed van alcohol en beledigde de agenten. Hij is in de boeien geslagen en overgebracht naar het cellencomplex in Groningen.

Inbrak in voetbalkantine

GRONINGEN Onbekenden hebben dinsdagmiddag ingebroken in een voetbalkantine aan de Iepenlaan in Groningen. De daders kwamen het pand binnen door een deur te forceren. Uit het clubhuis werden verschillende goederen meegenomen, waaronder snoepgoed. Een deel van de goederen lag op het sportcomplex. Een bestuurslid van de vereniging inventariseert wat allemaal verdwenen is en doet aangifte. De politie onderzoekt de inbraak.

Politie heeft handen vol aan huiselijk geweld

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen in de provincie actie moeten ondernemen vanwege huiselijk geweld. Ruim een kwart van alle geweldzaken in de provincie Groningen is huiselijk gerelateerd.

STADSKANAAL - De politie heeft dinsdagmiddag in een woning in Stadskanaal een 22-jarige man uit die plaats aangehouden. De man had om onbekende reden zijn vader bedreigd met een mes. Hij is ingesloten voor verhoor.

Een even oude man werd dezelfde dag aangehouden voor de bedreiging van zijn moeder. De vrouw belde de politie nadat hij een ruit van haar woning had ingegooid. Agenten zijn in de omgeving naar hem op zoek gegaan. Ondertussen zag haar zoon kans weer een ruit bij haar in te gooien. Agenten in een onopvallende auto hebben toen een onderzoek ingesteld en zijn op zoek gegaan naar de verdachte. Haar zoon zag toch weer kans een derde ruit in te gooien. Bovendien drukte hij constant aan de bel. Hij werd ingerekend. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook wordt hij beoordeeld door de hulpverlening

SCHEEMDA - Een 30-jarige man uit Scheemda is dinsdagavond in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Zijn vrouw belde de politie, nadat hij haar had geslagen. Agenten troffen kapotte glazen en borden in de woning. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. De politie doet onderzoek en het huiselijk geweld traject is in gang gezet.

GRONINGEN Een 26-jarige inwoner van Groningen is maandagavond aangehouden in de Groningse wijk Lewenborg. De Stadjer had onenigheid gehad met zijn ex-partner in haar woning. Daarbij sloeg de verdachte de 33-jarige Groningse meerdere keren. De 26-jarige is ingesloten voor verhoor.

HOOGEZAND De politie heeft maandagavond een 41-jarige man uit Hoogezand aangehouden. Hij had na een echtelijke twist zijn partner mishandeld. Het tweetal had onenigheid gekregen en vervolgens sloegen de stoppen bij de verdachte door. Hij scheurde de kleren van de vrouw kapot en sloeg haar. Ze wist via een balkon te ontkomen en waarschuwde bij een buurtgenoot de politie. Een huisarts heeft haar verwondingen behandeld. De Hoogezandster is ingesloten.

Alcomobilist rijdt met lekke band

GRONINGEN - Een 24-jarige man uit Slowakije is dinsdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed. Hij trok de aandacht van agenten omdat het leek alsof zijn autoband lek was. Op de Bedumerweg werd hij langs de kant van de weg gezet. Een van de voorbanden was inderdaad lek. De agenten roken een alcohollucht bij de man en een blaastest wees uit dat hij onder invloed was. Hij werd aangehouden en op het politiebureau werd een promillage van ruim 1,25 vastgesteld. De officier van justitie bepaalde een boete van 650 euro. Omdat hij niet kon betalen, is besloten om proces-verbaal op te maken.

Laptop gestolen uit woning

GRONINGEN Uit een woning aan de Holmsterheerd is dinsdagnacht een laptop gestolen. De laptop stond in het zicht. De dader vernielde een ruit en nam de buit mee. De politie doet onderzoek. Mensen worden geadviseerd om waardevolle spullen nooit in het zicht te laten liggen.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op donderdag 12 augustus, controleert de politie op de volgende plaatsen:

* N360, Ten Boer Delfzijl

* N361, Winsum - Lauwersoog

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde dinsdag 10 augustus op diverse plaatsen. In de binnenstad van Groningen werd een algemene verkeerscontrole gehouden. Vijf personen kregen een bekeuring: een automobilist reed waar dat niet mocht, drie (brom)fietsers fietsten op het voetpad en een persoon reed op de linker weghelft.

In het oosten en zuidwesten van de provincie surveilleerden agenten in een onopvallende auto. Vier personen kregen een bekeuring voor het niet-handsfree bellen en twee personen reden zonder gordel. Er werd gecontroleerd op snelheid in:

Wehe den Hoorn, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 545, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.