Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - Rijden onder invloed                         |

Dankzij een melding van een getuige heeft de politie dinsdag 10 augustus op een parkeerplaats langs de A 18 onder Didam een dronken automobilist uit Oost-Europa kunnen aanhouden. Zijn auto is in beslag genomen.


De politie kreeg omstreeks 11.20 uur een melding dat er een dronken automobilist op de A 18 onder Doetinchem reed. Het overige verkeer moest op sommige momenten inhouden omdat de bestuurder gebruik maakte van beide rijstroken. Agenten troffen de man even later op een parkeerplaats aan en duidelijk was dat hij had gedronken. Op het politiebureau gekomen, blies de man 1.7 promille. Hij verklaarde een rijbewijs te hebben, maar kon dit niet aantonen. In overleg met het Openbaar Ministerie werd zijn auto in beslag genomen en maakt de politie proces-verbaal tegen de man op.

|     |Doetinchem - Hardloopster aangereden                      |

Op dinsdagavond 10 augustus raakte een 39-jarige vrouw uit Doetinchem gewond bij een ongeval op de rotonde van de Energieweg in haar woonplaats. De vrouw was aan het hardlopen en werd te laat opgemerkt door een 71-jarige automobilist uit Lochem. Zij is met knieletsel naar het ziekenhuis overgebracht.


De Lochemmer reed omstreeks 21.40 uur over de Energieweg en ging richting de Keppelseweg. Ter hoogte van de rotonde (Energieweg / Zaagmolenpad) stak een hardloopster vermoedelijk via het fietspad de weg over. Hierbij werd zij aangereden en liep knieletsel op. Zij is voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politie wil nog wel de volgende aantekening maken: de hardloopster was geheel in het zwart gekleed en droeg geen zichtbaarheidvestje. Dit komt de veiligheid in het verkeer niet ten goede. Op het moment van het ongeval regende het ook nog en door de duisternis en beperkte straatverlichting had zij en de automobilist alles tegen.

|     |Doetinchem - Als de kat van huis is.........              |

De politie maakt proces-verbaal op tegen een 18-jarige Doetinchemmer. Terwijl zijn ouders op vakantie waren, nam hij de auto mee en reed deze total loss. Hij had ook geen rijbewijs.


De politie kreeg omstreeks 23.15 uur een melding dat op de Belderstraat in Doetinchem een auto in een sloot stond. Bij de auto gekomen zagen de agenten dat deze over een hoge boomstronk was gereden en dat het voertuig met de linkerwielen in een ondiepe greppel stond. De auto had aan de onderzijde veel schade en stond muurvast in de klei. Bij de auto werden twee jongemannen aangetroffen die nogal onduidelijk deden over wie er gereden had. Uiteindelijk kwam de aap uit de mouw. De 18-jarige had de auto van huis meegenomen terwijl zijn ouders op vakantie waren. Hij bleek ook geen rijbewijs te hebben en heeft bij thuiskomst van zijn ouders heel wat uit te leggen.

|     |Winterswijk - Winkeldiefstal                              |

De politie maakt proces-verbaal op tegen een 74-jarige inwoner uit Winterswijk. Hij werd op dinsdag 10 augustus in een supermarkt betrapt op de diefstal van twee pakjes sigaretten.


De politie kreeg omstreeks 16.50 uur een melding dat personeel van de Aldi aan de Weurden in Winterswijk een man had betrapt op winkeldiefstal. De man werd naar het politiebureau gebracht en kreeg een proces-verbaal.

|     |Eibergen - Diefstal kluis na inklimming                   |

Bij een woning aan de Rozenkamp in Eibergen is dinsdag 10 augustus een kluis gestolen. De dief is via een dakraam naar binnen gegaan.


De bewoners gingen omstreeks 15.00 uur weg. Toen zij ruim een uur later thuis kwamen, bleek men ongewenst bezoek te hebben gehad. Er bleek een kluis te zijn ontvreemd maar daar zat geen geld in. Uit onderzoek bleek dat de dief via een dakraam naar binnen is gegaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Einde berichten

-----------------------

(





(



---- --