FloraHolland


Celosia in de hoofdrol tijdens Zomerbloemententoonstelling

NAALDWIJK (21 juli 2010) - Tijdens de zilveren editie van de Nationale Zomerbloemententoonstelling in Naaldwijk staat Celosia als themabloem centraal. De tentoonstelling vindt dit jaar plaats van donderdag 12 tot en met zondagmiddag 15 augustus in en om de historische Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk. `100% Zomer' is het thema. FloraHolland is een van de hoofdsponsors van dit jaarlijkse evenement.

Celosia is een sierlijk en decoratief product met aparte verschijningsvormen: van grote gekleurde hanenkammen tot pluim- en speervormige soorten. Celosia, een geslacht uit de amarantenfamilie, is een typisch zomerproduct dat door zijn fraaie bloeiwijzen uitstekend kan bijdragen tot het oproepen van een op en top zomergevoel bij de bezoekers aan de tentoonstelling.

VKC-keuring
Al 25 jaar biedt de Nationale Zomerbloemententoonstelling zomerbloementelers een podium om zich te profileren. Ook dit jaar vormt een VKC-keuring de basis van deze show, die volgens de VKC-organisatie landelijk is uitgegroeid tot de belangrijkste presentatie van zomerbloemen. Naar verwachting zullen de producten van zo'n 400 zomerbloementelers een plekje in de expositie krijgen. Leden van de VKC beoordelen en keuren al deze inzendingen, die aan de hoogste maatstaven dienen te voldoen. En dat is niet voor niets, want de titel `nationaal' van de Zomerbloemententoonstelling staat borg voor topkwaliteit

Aanmelden
In deze zilveren editie kunt u op de zogenaamde Wall of Fame de telers met de hoogste scores van de afgelopen 25 jaar terugvinden. Wilt u, als teler van zomerbloemen, ook een plaatsje op deze Wall of Fame verdienen, dan kunt u zich vóór 4 augustus a.s. aanmelden bij Gerrit en Wil Spruijt, per e-mail spruijtjes@kabelfoon.nl, tel/fax 0174-623820 of 06-57309376.

Meer informatie
Bezoek de website www.nzbt.nl voor meer informatie over de Zomerbloemententoonstelling.