Zuiderzee Jazz met pianist Michiel Borstlap

09/08/2010 13:58

Zuiderzeemuseum

Onder de naam Zuiderzee Jazz presenteert het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen op zaterdag 14 augustus 2010 de prijswinnende jazzpianist Michiel Borstlap. In het sfeervolle museumpark geeft hij een openluchtconcert waarbij VJ Arnout Hulskamp beelden van Bert Haanstra projecteert.

Primeur

Na het zeer succesvolle Zuiderziltconcert biedt het museum weer een bijzondere muziekbeleving naast de kalkovens. Na het voorprogramma door het Tim Langedijk Trio brengt 'pianokoning' (NRC Handelsblad) Michiel Borstlap stukken van zijn nieuwe album SOLO 2010. Bij de muziek verzorgt Arnout Hulskamp filmbeelden over de visserijcultuur van meervoudig filmprijswinnaar Bert Haanstra.

'Toen Michael Huyser mij vroeg om in zijn Zuiderzeemuseum te spelen, twijfelde ik geen minuut. Een buitenkans om mijn muziek op deze locatie ten gehore te brengen. Bovendien een primeur om op deze manier de originele beelden van Haanstra opnieuw tot leven te brengen', aldus Michiel Borstlap.

Tickets en programma

Kaarten zijn te koop via www.zuiderzeejazz.nl. Het publiek is van 19.00 uur tot middernacht welkom in het museumpark. Parkeren kan bij het Entreepaviljoen (Zijlweg 9). Bezoekers kunnen vanuit een bezoek aan het museum direct aansluiten bij het concert voor een kleine toeslag. Het museumrestaurant, Het Amsterdamse Huis, biedt een dinerarrangement inclusief twee drankconsumpties. Kijk voor meer informatie op www.zuiderzeemuseum.nl.

Programma:

20.30 - 21.15 uur: Tim Langedijk Trio

21.30 - 23.15 uur: Michiel Borstlap en Arnout Hulskamp

00.30 uur: Vertrek laatste boot naar parkeerplaats bij Entreepaviljoen

Over Michiel Borstlap

In 1992 studeert Michiel Borstlap cum laude af aan het conservatorium in Hilversum, waar hij pianolessen krijgt van Henk Elkerbout en Rob Madna. Hij wint de eerste prijs als solist bij de Europe Jazz Contest in Brussel. Twee jaar later geeft hij zijn eerste concert op het North Sea Jazz Festival, waarna een succesvolle carrière volgt.

Borstlap tekent in 2010 een samenwerkingscontract met het Franse label Harmonia Mundi. Zijn eerste release is SOLO 2010, een album met solowerk dat in maart van dit jaar in de top 20 van de Nederlandse Album top 100 staat. www.michielborstlap.com

Over Arnout Hulskamp

De kunstenaar Arnout Hulskamp staat bekend om zijn (interactieve) visuele installaties, live beelden en digitale werk. Hij is eigenaar van Aaiqu (all art is quite useless), een platform voor visueel en interactief design en animatie. Hulskamp ontwikkelt zijn eigen 'open wound' techniek, die bestaande beelden vervormt tot een abstracte 'pixelflow'. In 2008 maakt hij in opdracht van het Zuiderzeemuseum een creatie voor Museumnacht, waarmee hij een Gouden Reiger wint. www.hulskamp.net

Over het Tim Langedijk Trio

Tim Langedijk houdt van fraaie melodische lijnen en subtiele harmonieën, maar hij zoekt ook intrigerende en avontuurlijke klankwerelden op. Diversiteit en zeggingskracht zijn uitgangspunten voor zijn trio, dat hij in 2006 opricht. Bassist Udo Pannekeet en drummer Haye Jellema zijn geestverwanten voor de gitarist, die begin dit jaar zijn tweede album Inside the House uitbrengt. www.myspace.com/timlangedijktrio

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen richt zich op kunst, cultuur en erfgoed rondom het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. Door zijn activiteiten, aanpak en samenwerking heeft het museum een internationale uitstraling en publieksbereik.

Gemeenschappen, ambachten en water staan centraal. Het museum bestaat uit een openluchtcollectie in de vorm van een museumpark en een binnenmuseum met een grote hoeveelheid expositieruimtes voor vaste presentaties en tijdelijke tentoonstellingen. Het museum verzorgt daarnaast regelmatig presentaties in binnen- en buitenland www.zuiderzeemuseum.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

http://www.zuiderzeejazz.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,