Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Marcus Kingma overhandigt zaterdag een sponsorbijdrage voor "Jackies"

Journalist en Harley-Davidson rijder Marcus Kingma heeft MDA vlag naar Noordkaapmonument gebracht en overhandigt zaterdag a.s. een cheque met sponsorbijdrage voor "Jackies" aan de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN).

Journalist Marcus Kingma reed in drie weken tijd op een Harley-Davidson Electra Glide Ultra Limited op en neer naar het noordelijkste puntje van Noorwegen; de Noordkaap.

Op 24 juli is Marcus niet onopgemerkt vertrokken om zijn avontuur te beginnen. Vele belangstellenden hebben hem succes gewenst en zijn de eerste kilometers met hem mee gereden. Op 3 augustus is Marcus na zijn al 10 dagen durende road trip, aangekomen bij het Noordkaapmonument: "Children of the World".

Marcus Kingma Het doel van de H-D North Cape Quest is om internationale aandacht te vragen voor de Muscular Dystrophy Association (MDA). Deze organisatie zet zich wereldwijd in voor mensen die lijden aan spierziekten en wordt inmiddels al 30 jaar gesponsord door The Harley-Davidson Motor Company. Marcus heeft tijdens zijn reis een MDA vlag mee en iedereen die hij tijdens zijn reis tegenkomt vraag hij de vlag te tekenen en het woord te verspreiden. Op deze manier gaat iedereen symbolisch mee op zijn reis.

Mensen ontmoeten en het avontuur opzoeken staat Marcus op het lijf geschreven. Zo heeft hij natuur en cultuur in zich opgenomen in Zweden waar hij Nederlanders ontmoette die over hem hadden gelezen, is hij warm onthaald bij Authorized Harley-Davidson Dealer Lazy Boys in Noorwegen, heeft Marcus 's werelds snel stromende zout waterstroming getrotseerd bij Bødo in Noorwegen en heeft hij de Norwegian National H.O.G. Rally bezocht. Hier heeft hij onder andere een interview gehouden met het welbekende koppel onder Harley-Davidson liefhebbers, Peter en Kay Forfood die in de afgelopen 14 jaar alle 193 door de Verenigde Naties erkende landen hebben bezocht op hun Harley-Davidson motorfiets.

Op www.harley-davidson.com/northcapequest kan men Marcus volgen tijdens zijn Northe Cape Quest. Met zes camera's op zak zorgt hij ervoor dat dagelijks kan worden bekeken wat hij meemaakt.

Op zaterdag 14 augustus komt Marcus Kingma rond 15:30 weer terug op de plek waar hij begonnen is; Carpointer, Dijnselburgerlaan 1-17, Zeist en zal hij net zoals bij de start niet alleen rijden, maar worden vergezeld door Harley liefhebbers en vrienden die symphatie hebben voor de Harley-Davidson North Cape Quest. Bij deze gelegenheid zal hij een cheque overhandigen aan de VSN als sponsorbijdrage aan de jongerenactiviteiten van "Jackies".

Rebel for a cause

Alle informatie over de North Cape Quest is te vinden op: www.harley-davidson.com/northcapequest

Kijk voor meer informatie over MDA op www.mdaeurope.org.

11 augustus 2010