Sail 2010


Winnaar wedstrijd nieuwe havenlied presenteert videoclip

11 augustus 2010

De Zaanse band Zänph presenteert op zaterdag 14 augustus de videoclip van hun nummer `In de haven van Amsterdam'. Zänph kwam in maart dit jaar als winnaar uit de bus van de zoektocht naar het nieuwe Amsterdamse Havenlied. `In de haven van Amsterdam' is het muzikale uithangbord van Sail 2010 alwaar Zänph het lied live op het hoofdpodium ten gehore brengt.

Zänph nam begin dit jaar deel aan de wedstrijd `Schrijf jij het nieuwe Havenlied?', een initiatief van Haven Amsterdam. Uit ruim 200 inzendingen werd Zänph gekozen als een van de zes finalisten. Ondanks concurrentie van reeds gevestigde artiesten als Harry Slinger en Mick Harren ging de relatief onbekende band Zänph er tijdens de finale met de prijs vandoor. Het nummer 'In de haven van Amsterdam' is door de jury, onder leiding van Ellen ten Damme, uitgeroepen tot hét nieuwe Havenlied van Amsterdam. Het nummer is het muzikale uithangbord van Sail 2010. Zänph is op 21 augustus om 20.00 uur live te zien op het hoofdpodium van dit evenement.

De videoclippresentatie vindt plaats op zaterdag 14 augustus om 20.30 uur in café Figurantenbar aan de Rhijnvis Feithstraat 9 (hoek Wilhelminastraat) te Amsterdam. De videoclip is een coproductie van Alex de Groot en Mickey Graafland. Alex de Groot, oorspronkelijk fotograaf, is sinds 2008 als filmmaker en cameraman actief als maker van videoclips en korte films in opdracht van reclameburo's, gemeentelijke instanties en diverse artiesten. Mickey Graafland is studente aan de Nederlandse Film en Televisie Academie (NFTA).

Het nummer 'In de haven van Amsterdam' is gratis te downloaden via www.havenlied.nl