Ingezonden persbericht

Wateringen, 10 juli 2010

Dirk Scheele en zijn band spelen voor de allerkleinsten op Waterpop

14 augustus wordt een spannende dag voor de jongste Waterpopbezoekertjes: Dirk Scheele komt samen met zijn band te gekke kinderliedjes spelen in het Hofpark in Wateringen. Iedereen is welkom om van 12.15 tot 13.15 uur te swingen op de vrolijke muziek van Dirk Scheele!

Kinderpopster Dirk Scheele toert al vijftien jaar met zijn vrolijke kinderliedjes langs theaters en poppodia in Nederland en België. Met zijn oorspronkelijke en speelse live benadering vormt Dirk een aangename afwisseling in de bonte wereld van de kinderpop en brengt hij de kinderen liefde voor muziek bij. In zijn liedjes laat Dirk muzikale invloeden van over de hele wereld doorklinken. Er wordt daarbij van de gebruikelijke instrumenten gebruik gemaakt zoals bas, drums en gitaar, maar ook van bestek, sleutelbossen, gereedschap en speelgoed. Op het podium maakt Dirk met zijn groepsleden van elk liedje een klein theaterstuk, waar de kinderen in het publiek aan mee kunnen doen. Kortom: optredens van Dirk Scheele zijn één groot kinderfeest.

Dirk Scheele is onder andere bekend van de CD's "Vier, drie, twee, één", "Warme handen, koude voeten" en "Huis, tuin en keukenliedjes". Daarnaast is hij een graag geziene gast in de televisieprogramma's Guppie, de Teletubbies, Koekeloere, Sinterklaas pakt uit en De wereld van K3.

Waterpop is een gratis toegankelijk festival dat dit jaar voor de 33e keer plaatsvindt. Naast een vernieuwend programma met bekende en minder bekende bands, biedt Waterpop verrassende straattheateracts, een festivalmarkt en verschillende kinderactiviteiten. Kortom, op 14 augustus valt er voor jong en oud genoeg te genieten in het Hofpark in Wateringen. Check regelmatig www.waterpop.nl voor meer festivalnieuws.

---Ingezonden persbericht