Ingezonden persbericht

Met Belgische dance-act Waxdolls en stonerrockband Garcia Plays Kyuss

Huntenpop blijft verrassen

De Belgische Dance-act Waxdolls is op zaterdag 14 augustus de afsluiter van het 21e Huntenpop Festival in de Achterhoek. Het is een van de laatste bands die de organisatoren van Huntenpop dit jaar hebben gecontracteerd. Ook John Garcia is met zijn Garcia Plays Kyuss nog toegevoegd aan de toch al omvangrijke line-up van Huntenpop.

Want de 21e editie van dit steeds populairder wordende festival kent al een imposante lijst van grote namen. Wat te denken van Kane, Moke, Caro Emerald en tientallen andere Nederlandse en buitenlandse bands. Gecombineerd met nevenactiviteiten als een festivalmarkt, een Wereldplein, theateracts en een goede catering, maakt Huntenpop een aantrekkelijk alternatief voor de grote festivals in Nederland. Samen met de altijd gemoedelijke - typisch Achterhoekse - sfeer, trekt het festival in Ulft ieder jaar weer meer bezoekers. Die komen dit jaar al op vrijdagavond 12 augustus voor concerten van Living Colour (met in het voorprogramma Epica en My Favorite Scar)) en de Tribute Night met de bands Shine On (Pink Floyd), The Bruce Band (Bruce Springsteen) en de Italian Bee Gees.

Waxdolls

Zaterdag staan tientallen bands op de vier podia, waaronder dus de Waxdolls. Hun muziek klinkt als Soulwax en Goose, met een scheutje Digitalism en een flinke dosis peper. Met hun nummer Spoiled Rich Bitches, een vette knipoog naar mensen als La Hilton of Beckham, hebben ze reeds een actuele club classic vast. Hun muziek is stomend dansbaar, hun teksten klasseren het best als ironisch, ranzig en seksueel getint. Punkattitude op de dansvloer. Wie hierop kan blijven stilzitten, kijkt best nog vlug even de vervaldatum van zijn pacemaker na!

Garcia plays Kuyss

Onlangs blies John Garcia, oprichter en zanger van de legendarische cultband Kyuss, zijn voormalige band nieuw leven in. In mei al speelde hij met het project Garcia Plays Kyuss een clubshow in de Melkweg, waarbij de Kyuss-fans de kans kregen om oude tijden te laten herleven. Blijkbaar is dat optreden in Nederland hem zo goed bevallen dat hij toegezegd heeft om speciaal voor het Huntenpop Festival wederom naar Nederland te komen. Naast Garcia bestaat de band uit Bruno Fevery (gitaar), Jacques de Haard (bas) en Rob Snijders (drums).

Tickets en info

Tickets voor Huntenpop zijn verkrijgbaar op www.ticketservice.nl. Kaarten voor de vrijdagavond kosten E 20,00, voor de zaterdag E 40,00. Een passe-partout voor het hele festival kost E 65,00, maar dat is dan wel inclusief de camping. Alle verdere informatie staat op www.huntenpop.nl.

Programma Huntenpop

op mobiele telefoon

Door gebruik te maken van Whos-on.mobi kunnen bezoekers van Huntenpop zien welke band hoe laat optreedt en op welk podium. Tenminste degene die beschikt over een telefoon met internetverbinding.

Zij kunnen dan ook aanvullende informatie zien over de bands, zoals een foto en een korte bio. Binnenkort kunnen bezoekers eveneens een korte recensie schrijven en deze delen met andere festivalbezoekers en komen er downloadmogelijkheden bij. Wie gebruik wil maken van Whos-on.mobi dient te beschikken over een mobiele telefoon met internet. Ga naar http://whos-on.mobi/huntenpop om het programma te bekijken. Klik voor het programma van vrijdag op 08/13 en voor zaterdag op 08/14. Klik op de naam van een band voor aanvullende informatie. Naast de mobiele telefoon is Whos-on.mobi ook op een computer via een normale webbrowser te bekijken. Meer info op www.huntenpop.nl.