TROS

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 14 augustus
Radio 1 - 11.04 uur

GASTEN TROS KAMERBREED ZATERDAG 14 AUGUSTUS 2010

In TROS KAMERBREED van zaterdag 14 augustus zijn te gast: Els Swaab (voorzitter van de Raad voor Cultuur), Ruud Kuin (bestuurder ambtenarenbond AbvaKabo) en Joost Eerdmans van het Burgercomité tegen Onrecht en wethouder in Capelle aan den IJssel.

Informateur Ivo Opstelten (VVD) is volop bezig met de vorming van een coalitie van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV. Maar wat gaat deze coalitie betekenen voor cultureel Nederland? Els Swaab van de Raad voor Cultuur vreest dat de bezuinigingen die deze coalitie voorstaat weinig geld op zullen leveren, maar dat de gevolgen voor de sector enorm zullen zijn. Ruud Kuin van de ambtenarenbond AbvaKabo wil actie tegen de voorgenomen bezuinigingen. Hij is bang voor massale ontslagen onder ambtenaren en kaalslag in de sociale zekerheid.

En ook te gast is Joost Eerdmans, ooit Tweede Kamerlid voor de LPF, nu wethouder in Capelle aan den IJssel voor Leefbaar Capelle en vooral ook initiatiefnemer van het Burgercomité tegen Onrecht. Dit comité heeft een brief geschreven aan informateur Ivo Opstelten om aan te dringen op hervorming van het strafrecht: er moet meer aandacht voor slachtoffers komen en strenger gestraft worden. Worden deze organisaties gehoord en hoe belangrijk zijn hun oproepen en brieven aan de informateur?

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.