Ingezonden persbericht---PERSBERICHT
Mei 2010

Tom Sligting organiseert Art Festival in Portugal
Stand-Up comedy, theater, muziek, organic food & meer.

De Nederlandse Stand-Up comedian Tom Sligting is erg druk. Op een idyllische plek in Portugal organiseert hij deze zomer samen met zijn zus Karin een authentiek evenement: het 'I met an Angel in Portugal' Art Festival. Van 14 tot en met 21 augustus kan midden in de ruige Portugese natuur volop genoten worden van cabaret, beeldende kunst, theater, food en muziek. Het is een bijzondere combinatie van een kunstfestival en een 'eco-agriturismo' vakantie; met verblijf in traditionele Quintas of in klassieke De Waard tenten in de olijfgaard. Inclusief (h)eerlijk gezond eten met verse groenten en fruit uit eigen biologische moestuin, geserveerd op de patio. Op het festival speelt Tom onder andere de try-out van zijn nieuwste theatertour 'Tom Wakker Worden'.

Sunny hotspot
Het festival vindt plaats op het ecologische landgoed Dominio Vale do Mondego. Dit ligt in het groene binnenland van Portugal, in het Natuurpark Serra da Estrela, op 50 km van de Spaanse grens. Het verblijf is op basis van een All Art Inclusive Arrangement: dit betekent dat alle voorstellingen, kunstzinnige presentaties en workshops inclusief zijn voor gasten die verblijven op het domein. Er kan gekozen worden tussen 3, 4 of 7 nachten verblijf in én van de Quintas of kamperen in de olijfgaard.

Food, family and farm
De lokale bakker komt Žs ochtends vroeg al voorrijden met versgebakken brood. Een scharreleitje van eigen erf erbij, goede koffie of kruidenthee, een stukje schapenkaas, een tomaatje en een verse jus: Bom proveito! Žs Middags komen verrassende salades of tortilla's, locale chorizo en koude soepen op de dis. Žs Avonds dineren alle gasten samen aan lange tafels als een échte Portugese familie. Elke dag wordt een nieuw menu bereid met verse streekproducten.

What to do?
Zeven dagen lang biedt het festival van Žs ochtends vroeg tot Žs avonds laat een verrassend en gevarieerd programma met Nederlandse en Portugese kunstenaars, artiesten en musici. Op het landgoed zijn twee theaters gebouwd: een groot openlucht theater en een klein amfitheater. Het wordt een feestje dat alle zintuigen prikkelt met o.a. Portugese fado en klassieke violão, maar ook eigentijdse stand-up komedie met Bob Maclaren en William Sutton. Elke avond is er livemuziek in de buitenlucht en kunnen gasten met een koel glas Vinho Verde genieten van een Mediterrane zomeravond.

Over 'Tom Wakker Worden'
Het festival 'I met an Angel in Portugal' is de perfecte setting voor de eerste try-out van Tom SligtingŽs nieuwe cabaretshow, die hij nu aan het samenstellen is: `Tom Wakker WordenŽ. De theatertour gaat over hoe vaak mensen liegen, tegen zichzelf en voorgelogen worden. Maar hoe erg is dat? De illusie is mooier dan de werkelijkheid, dus waarom op zoek naar de waarheid....? De première van de onemanshow is in oktober 2010 in Den Haag.

Over Tom Sligting
Als standupcomedian bespeelt Tom meer dan 15 jaar vele theaters, waaronder het Comedy Café in Amsterdam. Op televisie is hij te zien geweest bij o.a. Raymann en in zijn eigen show op Comedy Central. Ook is Tom een bekend gezicht op vele grote festivals als Lowlands, Paaspop, en het Noorderlach Festival.

Prijzen en data
Event: I met an Angel in Portugal Art Festival
Locatie: Dominio Vale do Mondego, Faia, Guarda, Portugal Datum: 14 augustus - 21 augustus 2010
Entree : Festival passe-partout: E 25,- per dag p.p. Festival passe-partout inclusief kampeerplaats E 32,50 per dag p.p. Festival passe-partout inclusief kamer vanaf E 50,- per dag p.p. kinderen tot 16 jaar gratis toegang tot Festival Website: www.angelfestival.com / www.tomsligting.nl / www.dominiovaledomondego.com

Persinformatie