Ingezonden persbericht


( PERSBERICHT )

Amsterdam, 17 mei 2010

Muzikaal talent strijdt om optreden tijdens het Grachtenfestival 2010

Het Grachtenfestival wil muzikaal toptalent van alle Nederlandse Conservatoria een kans geven een optreden te winnen tijdens het festival, dat plaats vindt van 14 tot en met 22 augustus in Amsterdam.

Conservatoriumstudenten nemen deel aan het YouTube Grachtenfestival Conservatorium Concours door een filmpje, waarin ze zichzelf kort voorstellen en een muziekstuk spelen, te uploaden op YouTube. Uit de filmpjes worden twee winnaars gekozen die een optreden verzorgen tijdens het festival.

Eén van de winnaars wordt gekozen door de vakjury die bestaat uit Claron McFadden, Ralph van Raat, Liza Ferschtman, Taco Kooistra, Mini Dekkers, Leo van Oostrom, Werner Herbers en Peter Verduyn Lunel.

Naast de vakjuryprijs kiest ook het publiek een winnaar. Via de website www.grachtenfestival.nl kan vanaf vandaag tot en met 9 juni aanstaande op de deelnemers worden gestemd.

Alle deelnemers maken bovendien kans op een optreden in het Vondelpark op 15 augustus aanstaande. De organisatie van het Vondelpark Openluchttheater maakt een selectie op basis van de ingezonden filmpjes.

Zie ook: www.grachtenfestival.nl/gcc

Het Amsterdamse Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende muziekfestival waarvan uitvoeringen van (klassieke) muziek op bijzondere locaties in de binnenstad van Amsterdam de basis vormen. Elk jaar worden nieuwe speellocaties toegevoegd die zich onderscheiden door bijzondere of monumentale architectonische en cultuurhistorische waarde. Het festival markeert ieder jaar de opening van het klassieke muziekseizoen en vindt in 2010 plaats van 14 tot en met 22 augustus.

Het Grachtenfestival ontving de grootste donatie van SNS REAAL Fonds. Hoofdsubsidiënt is de Gemeente Amsterdam. Het Grachtenfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Friesland Bank en Canal Company. Andere begunstigers van het festival zijn het Fonds Podiumkunsten, Amsterdam Partners en Het Kersjes Fonds.

Mediapartner is HDC Media.

Job Cohen is Beschermheer van het Grachtenfestival.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht