Ingezonden persbericht


( PERSBERICHT )

Amsterdam, 27 mei 2010

Grachtenfestival voegt nieuwe unieke locaties toe
Muziekfestival ontdekt Werf 't Kromhout, NDSM-werf en SAIL-terrein

Het Grachtenfestival programmeert deze zomer als eerste festival in Werf 't Kromhout. In de scheepswerf, ontstaan in 1757, vinden tussen de collectie scheepsmotoren diverse klassieke concerten plaats. Op de NDSM-werf worden concerten geprogrammeerd in het Skatepark, in een lasloods, in containers op palen, in de geWoonboot en in de Motive Gallery.

In samenwerking met SAIL presenteert het Grachtenfestival concerten op het SAIL-terrein, waarbij een aantal Tall Ships het décor voor de musici en publiek vormen. Daarnaast programmeert het Grachtenfestival activiteiten op het jongerenpodium en in de kindertent.

De programmering wordt net als voorgaande jaren vervlochten met die van de binnenstad en Amsterdam Noord. Festivalcentrum dit jaar is Felix Meritis waar de opening plaats vindt op zaterdag 14 augustus 2010.

Eind juni wordt het volledige programma van het Grachtenfestival 2010 bekend gemaakt. Het festival vindt plaats van 14 tot en met 22 augustus.

Het Grachtenfestival wordt sinds deze week versterkt met een nieuwe voorzitter, Ir. Karel Vuursteen (voorzitter Raad van Commissarissen AkzoNobel en o.a. oud bestuursvoorzitter van Heineken en lid van de Raad van Commissarissen van Ahold).

www.grachtenfestival.nl

Het Amsterdamse Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende muziekfestival waarvan uitvoeringen van (klassieke) muziek op bijzondere locaties in de binnenstad van Amsterdam de basis vormen. Elk jaar worden nieuwe speellocaties toegevoegd die zich onderscheiden door bijzondere of monumentale architectonische en cultuurhistorische waarde. Het festival markeert ieder jaar de opening van het klassieke muziekseizoen en vindt in 2010 plaats van 14 tot en met 22 augustus.

Het Grachtenfestival ontving de grootste donatie van SNS REAAL Fonds. Hoofdsubsidiënt is de Gemeente Amsterdam. Het Grachtenfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Friesland Bank en Canal Company. Andere begunstigers van het festival zijn het Fonds Podiumkunsten, Amsterdam Partners en Het Kersjes Fonds.

Mediapartner is HDC Media.

Job Cohen is Beschermheer van het Grachtenfestival.

Noot voor de redactie,