Ingezonden persbericht


Wateringen, 12 juni 2010

Meer namen toegevoegd aan het Waterpop programma

Het heeft even geduurd, maar er zijn drie nieuwe acts bekend die zaterdag 14 augustus in het Hofpark te Wateringen spelen. Eerder is aangekondigd dat Go Back To The Zoo, Peter Pan Speedrock, Dse, Blue Grass Boogiemen, Blaudzun en Saint Jude op Waterpop staan. De (internationale!) namen die dit Waterpoplijstje verder aanvullen zijn de volgende: The Boxer Rebellion, Cassette Kids en Buster Shuffle.

The Boxer Rebellion
Deze Brits-Amerikaans-Australische band heeft eerder voorprogramma's verzorgd van The Killers, Lenny Kravitz en Editors, zeker niet de minsten! In januari 2010 verscheen het tweede album UNION, met daarop de single Evacuate, welke binnen één week maar liefst 560.000 keer werd gedownload. De rauwe rock á la Radiohead en Interpol belooft een mooi staaltje alternatieve muziek op het grote Waterpoppodium.

Cassette Kids
Ontzettend hip 'down under' en op 14 augustus bij ons in het Hofpark. Dat zijn Cassette Kids! Op de muziek van dit Australische kwartet kun je bijna niet stil blijven staan. Hun album Nothing On TV staat vol vrolijke pop-rock nummers met hier en daar wat indie-invloeden die vast en zeker geweldig klinken op het gras in het zonnetje. Houd je niet van dansen? Met Cassette Kids op het podium kun je je ook veertig minuten lang prima vermaken door te genieten van de visueel zeer aantrekkelijke zangeres Katrina Noorbergen.

Buster Shuffle
Het mag niet ontbreken in de line-up van Waterpop: gezellige ska, maar dan wel de échte rock 'n roll-ska uit Londen. Het vierkoppige Buster Shuffle timmert al een aantal jaren hard aan de weg met hun teksten over katten, vrienden, fish 'n chips en vieze oudere dames. Kom dus vooral een dansje wagen op de swingende klanken van Buster Shuffle, want zoals zij zelf (met sterk Brits accent) zeggen: "Everyone's got a bit of Buster Shuffle in them.".

Waterpop is een gratis toegankelijk festival dat dit jaar voor de 33e keer plaatsvindt. Naast een vernieuwend programma met bekende en minder bekende bands, biedt Waterpop verrassende straattheateracts, een festivalmarkt en verschillende kinderactiviteiten. Kortom, op 14 augustus valt er voor jong en oud genoeg te beleven in het Hofpark in Wateringen. Check regelmatig www.waterpop.nl voor meer festivalnieuws.


---