Ingezonden persbericht


( PERSBERICHT )

Amsterdam, 4 augustus 2010

Grachtenfestival 2010 live op Radio 4

Radio 4 besteedt dit jaar aandacht aan het Grachtenfestival, dat van 14 tot 22 augustus plaatsvindt in Amsterdam.

Op vrijdag 20 augustus zendt de AVRO op Radio 4 het concert De Nacht van... Onderstroom live uit in het Zomeravondconcert. Aan het concert, dat plaatsvindt vanaf 20.00 uur in Muziekgebouw aan't IJ, werken diverse musici mee. Op het programma staat Schuberts Forellenkwintet, Flow my tears van John Dowland, Prelude en Passacaille voor barokgitaar-solo van Henry Grenerin, Dover Beach van Samuel Barber, Vox Balaenae van George Crumb en Chopin meets the Blues met het Peter Beets Kwartet.

In het NPS-programma Viertakt Podium op Radio 4 is van maandag 16 tot en met vrijdag 20 augustus elke dag tussen 17.00 en 17.30 uur live vanuit Felix Meritis het festivalonderdeel EarBites te horen. EarBites, gepresenteerd door Hans Haffmans, is een dagelijkse talkshow met gesprekken met musici, die vooruit- en terugblikken op de concerten en de scherpe pen van EarBites Columnist Nander Cirkel. Ook is er elke dag een kort optreden van het duo Sabrine Wütrich (sopraan) en Daniël Kramer (piano). Tijdens EarBites op woensdag 18 augustus wordt de Grachtenfestivalprijs uitgereikt. De genomineerden zijn voorgedragen door gerenommeerde Nederlandse klassieke muziekjournalisten. De genomineerden zijn: Ramon Lormans (percussie), Andre Morsch (bariton), Rosanne Philippens (viool), Trio Suleika (pianotrio) en Judith van Wanroy (sopraan).

Het volledig programma van Earbites is per dag te zien op www.grachtenfestival.nl.

www.radio4.nl
www.viertaktpodium.nps.nl

Het Grachtenfestival is het jaarlijks terugkerende muziekfestival waarvan uitvoeringen van (klassieke) muziek op bijzondere locaties in Amsterdam de basis vormen. Deze locaties onderscheiden zich door bijzondere of monumentale architectuur en cultuurhistorische waarde. Gerenommeerde solisten en ensembles in ongekende combinaties stellen, geïnspireerd door een elk jaar wisselend thema, speciaal voor het festival concertprogramma's samen. Bovendien worden voorpremières gebracht van (delen uit) programma's die later in het seizoen op podia elders in het land worden uitgevoerd. Het Grachtenfestival biedt in hoge mate een podium aan jong talent.

Noot voor de redactie,